Vali, gökyüzündeki görsel şölene herkesi davet etti

Orkut Baysal Yamaç Paraşütü XC Open Gençler/Büyükler Türkiye şampiyonası Erzincan'da başladı. Paraşütçülerin gökyüzünü renklendirdiği şampiyonanın açılışında konuşan Vali Hamza Aydoğdu, "Gökyüzündeki bu görsel şölene tüm hemşehrilerimiz davetlidir" dedi.

Şampiyonanın açılış programı, son Başbakan Binali Yıldırım, Vali Hamza Aydoğdu, Türkiye Hava Sporları Federasyonu Başkanı Ahmet Saim Yılmaz ve il protokolünün katılımlarıyla gerçekleşti. Türkiye Hava Sporları Federasyonu tarafından düzenlenen şampiyonaya 10 farklı ülkeden yaklaşık 120 yamaç paraşütü sporcusu katıldı. 

YILDIRIM: ÖNEMLİ BİR MERKEZ

Açılışta konuşan Binali Yıldırım, Erzincan'ın, su sporları, kış sporları ve hava sporlarının yapılabildiği bir şehir olduğunu belirterek, Şehrimiz, hem coğrafi özelliklerinin elverişli olması hem de yapılan yatırımlarla tüm doğa sporlarının yapılabildiği önemli bir merkez aline geldi. Bu şampiyonanın ilimizde düzenlenmesinde emeği ve katkısı bulunanlara teşekkür ediyorum. Paraşütçülerimize başarılar diliyor, şampiyonanın kazasız belasız tamamlanmasını temenni ediyorum" dedi.


VALİ AYDOĞDU: BAŞARILAR DİLİYORUM

Vali Hamza Aydoğdu ise, "3-8 Eylül 2024 tarihleri arasında Erzincan'da yapılacak olan Orkut Baysal Yamaç Paraşütü XC Open Gençler/Büyükler Yamaç Paraşütü Türkiye Şampiyonası başladı. Tüm sporcularımıza başarılar diliyorum. Gökyüzündeki bu görsel şölene tüm hemşehrilerimiz davetlidir. Şehrimiz su ve motor sporları noktasında cazibe merkezlerinden biri, her yıl daha güzel işler ortaya koymak için gayret ediyoruz" şeklinde konuştu.