Artvin'de sağanak yağış hayatı felç etti

Artvin Valisi Cengiz Ünsal, kıyı kesimlerinde etkili olan yoğun sağanak yağıştan dolayı etkilenen Arhavi ilçesine giderek, bölgede incelemelerde bulundu. Vali Ünsal, "Olası yeni yağış ve taşkın risklerine karşı tüm birimlerimizle teyakkuz halindeyiz" dedi.

Aşırı yağışlar sonucu debisi yükselen Kapisre Deresi'nde olası ani taşkınları önlemek amacıyla yürütülen çalışmaları yerinde inceleyen Artvin Valisi Cengiz Ünsal, ilçenin genel durumu hakkında yetkililerden bilgi aldı.

"TÜM TEDBİRLERİ ALDIK"

Bölgedeki incelemelerinin akabinde açıklamalarda bulunan Vali Ünsal, “İlimiz genelinde ve Arhavi ilçemizde meydana gelebilecek acil durumlara hızlı ve etkili müdahale edebilmek için tüm önlemleri almış bulunuyoruz. Halkımızın güvenliği için ekiplerimiz titizlikle çalışmalarını sürdürüyor. Olası yeni yağış ve taşkın risklerine karşı tüm birimlerimizle teyakkuz halindeyiz” dedi.

İNCELEME SONRASI TOPLANTI YAPILDI

İnceleme sonrası Vali Cengiz Ünsal başkanlığında, “İlçe Kriz Masası Durum Değerlendirme Toplantısı” gerçekleştirildi. Toplantıda; il ve ilçedeki genel durum değerlendirilerek, bölgede yapılan çalışmalar ile alınan tedbirler görüşüldü. Bölgedeki yağışların neden olduğu durumun tespiti için gerekli çalışmaların sahada hızla yapıldığını belirten Vali Ünsal, vatandaşların olası mağduriyetlerinin giderilebilmesi için sürecin titizlikle yürütüldüğünü ve hiçbir vatandaşın mağdur edilmeyeceğini belirtti.