Artvin'de sel felaketi: Yol çöktü

Artvin Valisi Cengiz Ünsal, kent genelinde etkisini sürdüren aşırı yağışlardan etkilenen bölgelerde, incelemelerine devam ediyor. Vali Ünsal, "Arhavi, Hopa ve Borçka ilçelerinde heyelanların meydana gelmesi neticesinde, 32 köy yolumuz ulaşıma kapanmıştı. Yapılan koordineli çalışmalar sonucunda tüm köy yollarımız ulaşıma açılmıştır" dedi.

Kıyı kesimlerinde dün öğle saatlerinden itibaren etkili olan yoğun sağanak yağışlar sonrası Arhavi, Hopa ve Borçka ilçelerinde incelemelerde bulunan Vali Ünsal, aşırı yağışlar sonucu debisi yükselen Kapisre Deresi'nde olası ani taşkınları önlemek amacıyla yürütülen çalışmaları da yerinde inceleyerek, yetkililerden bilgi aldı. Hopa Artvin Devlet Karayolu Yanmış Köprü mevkiinde toprak kayması sonucu çöken yolda incelemelerde bulunan Vali Ünsal, yürütülen çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.

"EKİPLER TEYAKKUZ HALİNDE"

Bölgedeki incelemelerinin akabinde açıklamalarda bulunan Vali Ünsal, "İlimizde iki gündür devam eden şiddetli yağışlar nedeniyle Arhavi, Hopa ve Borçka ilçelerinde heyelanların (toprak kayması) meydana gelmesi neticesinde, 32 köy yolumuz ulaşıma kapanmıştı. Valiliğimizin koordinesinde; İl Özel İdaresi, Karayolları ve DSİ ekiplerimiz bölgeye hızla sevk edilmiş ve yapılan koordineli çalışmalar sonucunda şu an itibarıyla kapalı olan tüm köy yollarımız ulaşıma açılmıştır. Tek tesellimiz herhangi bir can kaybı veya yaralanmanın yaşanmamış olmasıdır. Devletimizin tüm imkanları bölgeye seferber edilmiş olup, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği birinci önceliğimizdir. İlçelerimizde meydana gelebilecek acil durumlara hızlı ve etkili şekilde müdahale edebilmek için gerekli tüm önlemleri almış bulunuyoruz. Halkımızın can ve mal güvenliği için ekiplerimiz titizlikle çalışmalarını sürdürüyor. Olası yeni yağış ve taşkın risklerine karşı tüm birimlerimizle teyakkuz halindeyiz" ifadelerini kullandı.

HASAR TESPİT ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Ekiplerimizin bölgedeki hasar tespit çalışmalarına da başladığını belirten Vali Ünsal; süreçten etkilenen tüm vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti.