"Gençlerimizle gurur duyuyoruz"

Drone Şampiyonası 2. Etap Yarışmaları ödül törenine katılan Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, "Gençlerimizle gurur duyuyoruz. Onlar hem mavi vatanın hem gök vatanın hem ana vatanımızın geleceğine yönelik hepimizin umutlarını çok daha fazla arttırıyor" dedi.

T3 Vakfı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı iş birliğiyle 21-22 Eylül tarihleri arasında Teknofest kapsamında Mezitli Engelsiz Gençlik Merkezinde düzenlenen Drone Şampiyonası 2. Etap Yarışmaları ödül töreni düzenlendi. Törene Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Vali Yardımcısı İrfan Demiröz, Mezitli Kaymakamı Alp Eren Yılmaz, Teknofest Genel Sekreteri Muhammet Saymaz, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ercan Atasoy, Gençlik ve Spor İl Müdürü Göksun Öz, öğrenciler, yarışmacıların aileleri ve vatandaşlar katıldı.

STANTLARI GEZİP, BİLGİ ALDI

Vali Pehlivan, ilk etabı 24-25 Ağustos tarihlerinde Isparta’da düzenlenen ve 100 bireysel başvurudan süreci başarıyla tamamlayarak finalist olmaya hak kazanan 24 yarışmacının katıldığı Drone Şampiyonası 2. etabında stantları gezerek yarışmacılarla tek tek ilgilendi, çalışmalar ve projeler hakkında bilgiler aldı, başarılar diledi.  

"EN ÇOK PROJE GÖNDEREN İLİZ"

Ödül töreninde konuşan Vali Pehlivan, “Mersin olarak bu bir haftayı heyecanlı yarışmalarla geçirdik. Teknofest, 2018 yılında serüvenini başlattı ve ilk yıllarda 15-20 bin katılımcıdan bugün artık bir milyonun üzerinde bir buçuk milyona varan  katılımcıya ulaşmak suretiyle yoluna devam ediyor. Milyonlarca insan Teknofest’in yapıldığı mekanlara gidiyor, yarışmaları takip ediyor. Son üç yıldır Mersin olarak Teknofest yarışmalarına en çok proje gönderen İl konumundayız. Bu yıl, Mersin İlimizde 164 binin üzerinde proje gençlerimiz, öğrencilerimiz, proje takımlarımız tarafından geliştirildi ve Teknofest'e sunuldu. Bu kadar çok proje üreten bir il olarak, 2-6 Ekim tarihleri arasında Adana'da yapılacak olan Teknofest yarışmalarının finalleri öncesinde İl olarak 3 ana kategoride yarışmalara ev sahipliği yapmanın memnuniyetini ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bu bağlamda İnsansız Deniz Aracı, İnsansız Su Altı Sistemleri ve bugün bu alanda gerçekleştirilmekte olan İnsansız Hava araçları, Drone Şampiyonası yapılıyor. Bu yarışmalara binlerce katılım var. Binlerce takım, proje ve yarışmacı arasından seçilerek geliyor. Bugün burada Drone yarışmasında ilk 16’ya girenler belli olacak. Bunlar daha sonra Adana'da tekrar yarışmaya girecekler. Adana'da yapılacak olan World Drone yarışmasında ülkemizi de temsil edecekler” dedi. 


"TÜRKİYE YÜZYILI OLACAK"

Vali Pehlivan, "Teknofest organizasyonu T3 Vakfı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızın koordinasyonunda gerçekleştiriliyor. Bu kapsamdaki yarışmalar; inovasyona, yeniliğe, ileri teknolojiye, havacılık ve uzay bilimleri alanında ve denizde insansız teknolojilerin, araçların üretilmesine vesile oluyor. Bu da ülkemizin, başta savunma sanayi olmak üzere birçok sektörüne çok olumlu katkılar sağlıyor. Bu sayede ülkemizin teknolojik sahada yakalamış olduğu seviye her geçen gün daha da yukarılara çıkıyor. Biz de Mersin olarak bu sürecin bir parçası, paydaşı olmaktan, bu yarışmalara ev sahipliği yapmaktan, gençlerimizi bu anlamda adeta iyilikte, üretkenlikte yarışmaya, üretmeye sevk etmekten dolayı memnuniyet duyuyoruz. Gençlerimizle gurur duyuyoruz. Onlar hem mavi vatanın hem gök vatanın hem ana vatanımızın, Anadolu'muzun, Türkiye’mizin geleceğine yönelik hepimizin umutlarını çok daha fazla arttırıyor. Onlara güveniyoruz, inanıyoruz.  Onlar fikir üretmeye, proje üretmeye devam ettiği sürece; Allah'ın izniyle kahramanlık ve başarılarla dolu yüzlerce, binlerce yıllık tarih yolculuğumuzda ve Cumhuriyetimizin 1. yüzyılında olduğu gibi; Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılı, Sayın Cumhurbaşkanımızın ifadeleriyle ‘Türkiye Yüzyılı’, gençlerimizin bu üretkenliği sayesinde gerçek manada ‘Türkiye Yüzyılı’ olacaktır" ifadelerini kullandı.