"300 milyon liralık yatırım için son aşamaya geldik"

Şehit Mehmet Ali Kaya Kapalı Spor Sahasının açılışına katılan Hakkari Valisi Ali Çelik, geçtiğimiz günlerde Gençlik ve Spor Bakanlığına yaptığı ziyarette güzel müjdeler aldıklarını belirterek, "Yaklaşık 300 milyon liralık bir yatırımı Hakkari’ye kazandırmak için bir gayretimiz oldu ve son aşamaya geldi" dedi.

Hakkari Valisi Ali Çelik, Bağışlı Köyü’nde Hakkari İl Özel İdaresinin katkılarıyla yapımı tamamlanarak hizmete sunulan Şehit Mehmet Ali Kaya Kapalı Spor Sahasının açılış törenine katıldı. Açılış töreninde; Vali Çelik, AK Parti İl Başkanı Zeydin Kaya, Gençlik Spor İl Müdürü Emin Yıldırım, Bağışlı Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Başkanı Akademisyen Dr. Hikmet Yaşar, Bağışlı Köy Muhtarı Abdurrahman Kılıç, köy sakinleri ve dernek üyesi sporcuların katılımları ile kurdele kesilerek tesisin açılışı gerçekleştirildi.

"SPOR TESİSİ YAPIMINA DEVAM EDECEĞİZ"

Açılış töreninde konuşma yapan Vali Çelik, “Bugün Hakkari İl Özel İdaresi’nin destek ve katkılarıyla şehidimizin adına yapılmış spor kompleksimizin açılışını yapıyoruz. Umarım bunun gibi spor tesisleri Hakkari’mizin her köyünde her noktasında hızla yer alır. Yer ve alan bulabildiğimiz sürece spor tesislerinin yapımına devam edeceğiz. Geçtiğimiz günlerde yaptığımız ziyaretlerde Spor Bakanımızdan güzel müjdeler aldık. Yaklaşık 300 milyon liralık bir yatırımı Hakkari’ye kazandırmak için bir gayretimiz oldu ve son aşamaya geldi. Birçok spor tesisini Hakkari’ye kazandırmak için büyük bir gayret içerisindeyiz. Bu anlamda gençlerin yarınlara daha iyi bakabilmesi için spor bu işin bir parçasıdır” diyerek açılışı yapılan spor tesisi projesinde emekleri bulunanlara teşekkür etti ve tesisin gençler için hayırlı olmasını temenni etti.

VALİ ÇELİK'E TEŞEKKÜR

Törende konuşma yapan Bağışlı Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Başkanı Akademisyen Dr. Hikmet Yaşar, İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkileri Genel Müdürlüğü tarafından da desteklenen “Çanakkale’de köklerimizle, İstanbul’da tarihimizle buluşuyoruz" projesi hakkında bilgiler verdi. Dr. Yaşar, 26 Eylül tarihinde Çanakkale ile İstanbul illerine daha önce hiç gitmemiş olan 30 kişilik bir grubun proje kapsamında düzenlenen gezi programıyla bu illere gönderileceklerini belirtti ve Vali Çelik’e projedeki destekleri için şükranlarını sundu.


GENÇLERLE FUTBOL OYNADI

Şehit Mehmet Ali Kaya Kapalı Spor Sahası açılış töreni sonrasında 30 kişilik sporcu grubuna 30 adet spor ayakkabısı ile birlikte futbol, voleybol, basketbol branşları için 25 adet top hediye edildi. Etkinlikte Şehit Mehmet Ali Kaya Kapalı Spor Sahası’nın açılışına özel bir gösteri maçı gerçekleştirildi. Vali Çelik; gerçekleştirilen gösteri maçına katılarak sporcularla birlikte futbol oynadı.