Bitlis'in yeni valisi hızlı başladı

Valiler Kararnamesi ile Bitlis'e atanan ve 26 Eylül'de göreve başlayan Vali Ahmet Karakaya, 4 günde sahada birçok noktayı ziyaret etti. İlçe ziyaretleri yapan ve kentte bulunan tarihi mekanları denetleyen Vali Karakaya, devam eden yol çalışmalarını da inceledi.

19 Eylül 2024 tarihli ve 32667 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Atama Kararı ile İstanbul Sancaktepe Kaymakamlığı görevinden Bitlis Valisi olarak atanan Vali Ahmet Karakaya, 26 Eylül'de görevine başladı. Göreve başlar başlamaz çalışmaya başlayan Vali Karaya ilk olarak kentteki şehit ailelerini ziyaret etti.

VATANDAŞLARIN TALEPLERİNİ DİNLEDİ

27 Eylül'de Ahlat ilçesini ziyaret eden Vali Karakaya vatandaşlarla buluştu. Merkez Ulu Cumii'nde kılınan Cuma Namazı sonrasında ‘Hayırlı Cumalar’ dilediği vatandaşlarla bir süre sohbet eden Vali Karakaya, vatandaşların ihtiyaç ve taleplerini dinledi.

TÜRK-İSLAM MEZARLIĞINI ZİYARET ETTİ

Vali Karakaya, Ahlat ilçesinde bulunan UNESCO Dünya Kültür Mirası Geçici Listesi’nde yer alan ve dünyanın en büyük Türk İslam mezarlığı olma özelliğini taşıyan Ahlat Selçuklu Meydan Mezarlığı’nı ziyaret etti. Selçuklu Meydan Mezarlığı'nda devam eden kazı çalışmalarını da yerinde inceleyen Vali Karakaya, Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Kulaz'dan kazı çalışmaları hakkında bilgi aldı. Kentte bulunan tarihi yapıları da ziyaret eden Vali Karakaya,  Ahlat Müzesi, Emir Bayındır Kümbeti, Harabe Şehir, Emir Bayındır Köprüsü'nde inceleme yaptı. 


YOL ÇALIŞMALARINI DENETLEDİ

Adilcevaz ziyaretleri kapsamında esnaflarla bir araya gelen Vali Karakaya, hayırlı ve bereketli kazançlar diledi. Vali Karakaya, Bitlis AK Parti Milletvekili Turan Bedirhanoğlu ile birlikte Merkeze bağlı Ünaldı Köyünde gerçekleştirilen sıcak asfalt serim çalışmalarını da yerinde inceledi. Çalışmaların bitmesi ile Ünaldı köyünün 6 km olan yol ağının 2,5 km’si kilitli parke, 3,5 km’si ise sıcak asfalt olacak.