Üniversiteli gençlere ilk ders validen

Dumlupınar Üniversitesi'nde 2024-2025 Akademik Yılının ilk dersini Kütahya Valisi Musa Işın verdi. Vali Işın, üniversiteli gençlere "Mülki İdareler" konusunu anlattı.

Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) 2024-2025 Akademik Yılı, Kütahya Valisi Musa Işın’ın katılımıyla gerçekleştirilen törenle başladı. Törende, Vali Işın İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde öğrencilere akademik yılın ilk dersini vererek, "Bugünkü yapılanmasında Türk idare yapısı içerisinde mülki idare nedir? Kimlerden oluşmaktadır? Bunların görevleri nelerdir? Merkezi idare ile ilişkileri hangi boyuttadır? konularına değindi.

"KALABALIKLAR SİZİ KORKUTMASIN"

Yeni akademik yılın Kütahya’ya, üniversiteye ve öğrencilere hayırlı olmasını dileyen Vali Işın öğrencilere seslenerek, "Kalabalıklar sizi korkutmasın. Kendi rakibiniz sizsiniz. Eğer iyi bir şekilde buradan çıkarsanız, donanımlı bir şekilde kendinizi yetiştirirseniz, gelecek ile ilgili endişeniz olmasın. Biz iki şeye sahip çıkacağız. Bir, iyi bir Türk şuuruna sahip olacağız. İkincisi, bizi biz yapan değerlerimize, dinimize, geleneklerimize ve inançlarımıza sonuna kadar sahip çıkacağız. Eğer bu kahramanlık duygularımızı kaybedersek, vatanımızı savunmakta da eksik kalırız. O zaman bizim diğerlerinden hiçbir farkımız kalmaz" ifadelerini kullandı. Öğrencilere, Türk gençliği olarak değerlerini koruma ve bu değerlerle kendilerini yetiştirme çağrısında bulundu.

"TÜRKİYE'NİN ÖNÜ AÇIK"

Son olarak, gençlere tavsiyede bulunmak istediğini dile getiren Vali Işın, "Daha güçlü bir ülke ve toplum olmak adına daha çok çalışmalı, daha çok gayret göstermeli, üretmeli ve teknolojiye odaklanmalısınız. Unutmayın, biz batı gibi düşünmek zorunda değiliz. Biz, bu coğrafyada, bizi biz yapan değerlerimizle ayaktayız.  Allah'ın izniyle Türkiye'nin önü açıktır, sizin önünüzü de açık görmekteyiz" ifadelerini kullandı.