3 vali, İran ile temaslarda bulundu

Van Valisi Ozan Balcı, Hakkari Valisi Ali Çelik ve Iğdır Valisi Ercan Turan, Türk-İran Sınır İlleri Ekonomik İş Birliği Toplantısı’na katılmak için İran'a gitti.

Van Valisi Ozan Balcı, Hakkari Valisi Ali Çelik ve Iğdır Valisi Ercan Turan, İran İslam Cumhuriyeti Urumiye Valiliğini ziyaret etti. Polis mangası tarafından karşılanan Vali Ozan Balcı, Ali Çelik ve Turan, İran Batı Azerbaycan Genel Valisi Mohammad Sadegh Motamedian ile valilikte yapılan toplantıda bir araya geldi.  Toplantıda, Van, Ağrı, Iğdır ve Hakkari illerinin İran Batı Azerbaycan bölgeleri ile ticaret, ekonomi, ulaşım, turizm gibi konularda iş birliğinin geliştirilmesi için atılacak adımlar görüşüldü.

BİRÇOK KONU MASAYA YATIRILDI

Van Valisi Ozan Balcı, Hakkari Valisi Ali Çelik ve Iğdır Valisi Ercan Turan İran’ın Urmiye şehrinde gerçekleştirilen Türk-İran Sınır İlleri Ekonomik İş Birliği Toplantısı’na katıldı.

VALİ BALCI: BU TOPLANTI BÜYÜK ÖNEM TAŞIYOR

Toplantıda konuşan Vali Ozan Balcı,  “Toplantı başta ticaret olmak üzere, eğitim, sosyal faaliyetler gibi bir çok alanda iki ülke arasındaki işbirliğini geliştirilmesine katkı sağlayacaktır. Farklı alanlarda komisyonlar toplantı yapıyor. İnşallah belirlenen hedeflere ulaşmada ülkemizin ekonomisine katkı anlamında bu toplantı çok büyük önem taşımaktadır. Hayırlı olsun" dedi.


VALİ ÇELİK: İKİ ÜLKENİN ÇOK ESKİ TARİHSEL BAĞLARI VAR

 Vali Ali Çelik, "7’ncisi yapılan Türk-İran Sınır İlleri Ekonomik İş Birliği Toplantısında sınır ticareti, gümrük ve ulaşımla birlikte, kültür ve turizm konularında 3 komisyonda çalışmalar tamamlandı. Mutabakat metni de hazır. İnşallah bu mutabakat metni, bir önceki toplantıda alınan kararlarla birlikte bizlere ışık tutmaya ve yol göstermeye devam edecek. Hem teknik komitede görev alan hem de heyetimizde bulunan arkadaşlarımıza özverili çalışmaları için teşekkürlerimi borç biliyorum. İki ülkenin çok eski tarihsel ve kültürel bağları var. Bu bağlamda İran’la ilişkilerimizi karşılıklı güven ve müşterek menfaatler temelinde derinleştirmeye önem veriyoruz. Alınan kararlar her iki ülkenin de faydasına olacak şekilde uygulamaya geçecek. Bizler de kendi görev alanımızda, sorumluluklarımız çerçevesinde bu alınan kararların takibini yakinen birlikte gerçekleştireceğiz" diye konuştu.