Vali Şıldak, umuda kapı açmak için gençlere seslendi:

Şanlıurfa’da bağımlı gençlerin tedavi ve rehabilite edilerek tekrar topluma kazandırmaları için devletin bütün imkanlarını seferber eden Vali Hasan Şıldak, "Biz bağımlı vatandaşlarımıza bir adım kadar yakınız, yeter ki tedavi için karar versinler" dedi.

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak’ın öncülüğünde uygulanan Umuda Kapı Açıyorum Hayata Tutunuyorum Projesi dikkat çeken gelişmelerle devam ediyor. Her geçen gün bağımlılıktan kurtulmak ve aile hayatına geri dönmek için yeni kişilerin katıldığı projenin birebir takipçisi olan Vali Şıldak, amaçlarının güvenlik güçleri nezdinde gerçekleşen başarılı uyuşturucu mücadelesinin yanı sıra bağımlı gençleri yeniden toplum içerisinde hak ettiği saygınlığa kavuşturmak olduğunu ifade etti. 

"ATTIĞIMIZ HER ADIMDA GENÇLERİ DÜŞÜNÜYORUZ"

Bu anlamda devletin tüm imkanlarını seferber ettiklerini belirten Vali Şıldak, “Her zaman dediğimiz gibi; Şanlıurfa, Türkiye’nin en genç ili. Biz attığımız her adımda gençlerimizi düşünüyoruz. Onların eğitimleri, devletine ve vatanlarına bağlılıkları kadar sağlıklı bir insan olarak eğer bağımlı hale gelenler varsa uyuşturucudan arınmış bir şekilde yaşamlarına devam etmelerini sağlamak için çalışıyoruz. Bu hedefler doğrultusunda devam eden Umuda Kapı Açıyorum Hayata Tutunuyorum Projemiz çok önemli bir yere sahip. Gençlerimizi uyuşturucudan korumak, onların ve ailelerinin huzurunu bozan unsurlardan uzak tutmak istiyoruz. Devletimizin şefkat ve koruyucu kapısı gençlerimiz için her zaman açık. Bize gelsinler ve el ele vererek hep birlikte bağımlılığa son verelim” dedi. 


"AİLELERE ÖNEMLİ GÖREVLE DÜŞÜYOR"

Projeye Valilik veya Kaymakamlıklardan başvuru yapıldığını belirten Vali Şıldak, “Biz bağımlı vatandaşlarımıza bir adım kadar yakınız, yeter ki tedavi için karar versinler. Bağımlılığı bırakan her bir vatandaşımız kurtarılan bir hayat, bir aile demek. Bu çerçevede ailelere de önemli görevler düşüyor. Bağımlı evlatları veya herhangi bir yakınları varsa onları ikna etsinler ve yardımcı olsunlar. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da ifade ettiği gibi uyuşturucuyla mücadeleyi bir vatan görevi olarak görüyoruz. Bu vatan görevinde ailelerin de desteklerine ihtiyaçlarımız var” ifadelerini kullandı. 

BİREBİR GÖRÜŞÜYOR

Projeden yararlanarak tedavi rethabilite edilen vatandaşlarla birebir görüşmelerini sürdüren Vali Hasan Şıldak, gelişmelerden memnun kaldıklarını ve her arınan vatandaşın kendilerinde daha çok çalışma azmi oluşturduğunu sözlerine ekledi. Tüm bağımlı gençlere örnek olması açısından gerçekleştirdiği diyalogları sosyal medya aracılığıyla kamuoyu ile paylaşan Vali Şıldak’ın girişimleri toplumun her kesiminden de destek almaya devam ediyor.