"Öğrencilerimizin hem lise diplomaları hem de ustalık belgeleri oluyor"

Meslek liselerinin önemine dikkat çeken Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, "Evlatlarımızı hayata ve istihdama hazırlamak için ille de mesleki eğitim, ille de teknik eğitim diyoruz. Öğrencilerimiz mezun olduklarında hem lise diplomaları hem de ustalık belgeleri oluyor" dedi.

Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, Sinop Mesleki Eğitim Merkezi'ni ziyaret etti. Meslek liselerinin önemine dikkat çeken Vali Özaslan, "Evlatlarımızı hayata ve istihdama hazırlamak için ille de mesleki eğitim, ille de teknik eğitim  diyoruz. Öğrencilerimiz  Mesleki Eğitim Merkezimizden lise diplomasını alırlarken, aynı zamanda istedikleri dalda mesleki eğitim görmekteler. Mezun olduklarında hem lise diplomaları hem de ustalık belgeleri olmaktadır. Öğrencilerimiz haftanın 1 günü okulda teorik eğitim alırlarken haftanın geri kalan 4 günü ise iş yerlerinde bir usta gözetiminde mesleki eğitim almaktalar. 9., 10. ve 11. sınıf öğrencilerimize asgari ücretin en az yüzde 30'u kadar, 12. sınıf öğrencilerimiz ise asgari ücretin en az yüzde 50’si kadar ödeme yapılmakta" diye konuştu.

"SORUMLULUĞUMUZUN GEREĞİNİ YAPACAĞIZ"

Vali Özarslan, "Bu sistemden iş yerleri için de avantajlar bulunmakta. Öğrencilerimizin SGK primleri  devletimiz  tarafından ödenirken, işyerlerinin çırak ve kalfa ihtiyacını karşılamakta. En önemlisi de toplumumuza, insanımıza katkısı olacak  girişimcilik ve kurum kültürüne sahip ustalar yetiştirmekteyiz. Nitelikli evlatlarımıza, nitelikli beceriler kazandırıp ve çıraklık ve kalfalık müessesini;  hak ettiği  konumuna, saygınlığına, itibarını geri  kazandırmak en  önemli sorumluluğumuz. Farkındayız. Bu sorumluluğumuzun gereğini yapacağız" ifadelerini kullandı.