Edirne'nin unutulan yemekleri gün yüzüne çıkacak

Topraktan Sofraya Edirne Gastronomi Festivali'nin gala gecesine katılan Vali Yunus Sezer, "Topraktan Sofraya yemek kitabındaki reçetelerle hazırlanacak yemekler, umuyorum restoranlarda yer alacak. Geçmişin zenginliğini tekrar yaşama ve geleceğe aktarma imkanı buluruz" dedi.

Edirne'de düzenlenen ilk 'Topraktan Sofraya Edirne Gastronomi Festivali' gala yemeği, ünlü şeflerin katılımıyla gerçekleştirildi. Gala gecesine katılan Vali Yunus Sezer ve eşi Canan Sezer, birbirinden ünlü şefler, basın mensupları ve davetliler ile bir araya geldi. 56 şefin toplam 101 Edirne yemeği, tatlısı ve içeceğini hazırladığı ve bir kitapta topladığı “Topraktan Sofraya Edirne” Gastronomi Festival bugün sona erecek. 

"GELENEKSEL HALE GETİRECEĞİZ"

Gala gecesinde konuşan Vali Sezer, "İlk kez düzenlediğimiz bu festivalin geleneksel hale getirilmesini hedefliyoruz. Osmanlı'ya 92 yıl başkentlik yapan Edirne, zengin bir geçmişe sahip... Hem saray hem de Rumeli mutfağının olduğu bir şehir, menülerimiz gittikçe daralmış ve birkaç çeşit yemekten ibaret olmuş. Topraktan Sofraya yemek kitabındaki reçetelerle hazırlanacak yemekler, umuyorum restoranlarda yer alacak. Geçmişin zenginliğini tekrar yaşama ve geleceğe aktarma imkanı buluruz" ifadelerini kullandı.