Fethiye’de düzenlenen Sualtı Dalış Turizmi Çalıştayına, Muğla Valisi İdris Akbıyık katılım sağladı.
''ÜLKE TURİZMİNE ÖNEMLİ KATKI SAĞLIYOR''
Vali Akbıyık, yaptığı konuşmada Muğla'nın Ege ve Akdeniz'in buluştuğu noktada yer almasının, sualtı dalış turizmi için büyük bir potansiyel sunduğunu vurguladı. "Bodrum, Fethiye, Marmaris ve Datça kıyıları, zengin arkeolojik kalıntıları ve sualtı çeşitliliği ile dalış tutkunları için cazibe merkezi durumunda" diyen Vali Akbıyık, bu bölgelerin hem yerli hem yabancı dalış meraklılarını ağırladığını ve ülke turizmine önemli katkı sağladığını ifade etti.
SUALTI DALIŞI HEM TURİZM HEM DE DOĞA İLE BÜTÜNLEŞEN BİR SPOR
Muğla'nın sualtı keşiflerinin tarihi süngercilik faaliyetlerine dayandığını belirten Vali Akbıyık, "Bodrum Yarımadası’nda yapılan süngercilik, sualtı arkeolojisinin ve dalış turizminin gelişimine öncülük etmiştir. Bugün, Bodrum Su Altı Arkeoloji Müzesi gibi dünyaca ünlü destinasyonlarımız sayesinde bu miras yaşatılmakta" dedi.
Muğla’nın dalış noktalarının güvenliğine de dikkat çeken Vali Akbıyık, bölgede hiperbarik oksijen tedavi merkezlerinin bulunduğunu ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne yeni bir merkez açılacağını belirtti. Sualtı dalışının, hem turizm hem de doğa ile bütünleşen bir spor olduğunu ifade eden Vali Akbıyık, bu alandaki çalışmaların bölge ekonomisine ve kültür turizmine katkı sunduğunu söyledi.