GAP Hassas Tarım 2. Faz Tanıtım Töreni'ne yoğun katılım: Bakan Yumaklı ve Bakan Kacır Şanlıurfa'da

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ve Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, GAP Hassas Tarım 2. Faz Tanıtım Töreni'ne katıldı. Törende konuşan Vali Şıldak, ''Hassas Tarım teknolojileri, hem çiftçi gelirini artırmak hem de çevresel sürdürülebilirliği sağlamak adına büyük bir öneme sahip. Şanlıurfa, bu yenilikçi uygulamaları başarıyla hayata geçiren bir coğrafyadır" dedi.


Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Şanlıurfa'da düzenlenen GAP Hassas Tarım 2. Faz Tanıtım Töreni'nde bir araya geldi. Törene TBMM Başkanvekili Bekir Bozdağ, milletvekilleri, belediye başkanları ve çok sayıda davetli katıldı. Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak törende, kentin tarım sektöründeki yenilikçi uygulamalarda öncü rol oynadığını vurguladı.


VALİ ŞILDAK: ŞANLIURFA TARIMDA YENİLİKLERİN ADRESİ

Şanlıurfa’nın tarım alanındaki önemine dikkat çeken Vali Şıldak, GAP Projesi sonrası bölgede pamuk, mercimek, fıstık ve buğday gibi ürünlerin üretiminde ciddi artış sağlandığını ifade etti. Şıldak, "Hassas Tarım teknolojileri, hem çiftçi gelirini artırmak hem de çevresel sürdürülebilirliği sağlamak adına büyük bir öneme sahip. Şanlıurfa, bu yenilikçi uygulamaları başarıyla hayata geçiren bir coğrafyadır'' dedi.


BAKAN YUMAKLI: GAP EYLEM PLANI 2032'DE TAMAMLANACAK

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, GAP Eylem Planı kapsamında şu ana kadar sulamaya açılan 10,6 milyon dekarlık alanın üçte ikisinin tamamlandığını belirterek, kalan alanların 2032’ye kadar bitirilmesinin hedeflendiğini söyledi. Yumaklı, "Projenin tamamlanmasıyla yıllık 7 milyar dolarlık ekonomik kazanç ve 1,3 milyon kişilik istihdam sağlanacak" dedi.


BAKAN KACIR: GAP TÜRKİYE'NİN GIDA GÜVENCESİ

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ise konuşmasında, GAP bölgesindeki sanayi yatırımlarına dikkat çekti. Bölgenin tarımsal ve ekonomik kalkınmada anahtar rol oynadığını belirten Kacır, "Son 22 yılda GAP illerinde 20 organize sanayi bölgesi kurduk ve 360 bin ek istihdam oluşturduk. Hassas tarım uygulamalarıyla bölgemiz, hem kendine yeten hem de dünyayı besleyen bir merkez olacak" dedi.
Bakan Kacır, tarımda dijitalleşmeyi sağlayan yerli ve milli yazılım "GAP Hassas"ın detaylarını da paylaştı. Uydu görüntüleri ve ileri teknolojilerle geliştirilen bu sistemin, çiftçilerin doğru gübre ve ilaç kullanımını optimize etmesine yardımcı olacağını ifade eden Kacır, "Doğanın sesine teknolojiyi ekleyerek çiftçilerimizin üretkenliğini artıracağız" dedi.
Program sonunda, projeye katkı sunanlara plaket takdim edildi.