Eskişehir Valiliği, Kırıkkale Valiliği, Hırvatistan Sirius - Psikolojik Danışmanlık, Eğitim ve Araştırma Derneği ve Kuzey Makedonya Siber Güvenlik, Kurumsal Güvenlik ve Kriz Yönetim Girişimi Derneği ortaklığında yürütülen ''Erasmus+ KA210-YOU Projesi'' kapsamında yapılan toplantıda, bağımlılıkla mücadelede kamu ve STK iş birliğini güçlendirme hedefi vurgulandı. Açılış toplantısına Vali Hüseyin Aksoy'un yanı sıra Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Ayşen Gürcan' da katıldı.
''TÜM ÜLKELERİN GÜNDEMİNDE YER ALAN ÖNEMLİ BİR KONUDUR ''
Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Aksoy, bağımlılıkla mücadelenin tüm ülkeler için önemli bir gündem maddesi olduğunu belirterek, ''Bağımlılıkla mücadele, tüm ülkelerin gündeminde yer alan ve etkin çalışmalar yürütülmesi gereken önemli bir konudur. Ülkemizde, bağımlılıkla mücadeleye yönelik İl Koordinasyon Kurulları valiliklerimizin bünyesinde, ilçelerde ise kaymakamlarımızın başkanlığında büyük bir titizlikle görevlerini sürdürmektedir. Geçtiğimiz cuma günü Eskişehir Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulumuzu toplayarak son üç aylık mevcut durumu değerlendirdik, aldığımız tedbirleri gözden geçirerek yeni tedbirler geliştirme kararı aldık'' ifadelerini kullandı.
''KADINLARIMIZIN BİLİNÇLENMESİNİ SAĞLIYORUZ''
Toplantıda ayrıca, Eskişehir İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yürütülen Kadın Sağlığı Projesi kapsamında 15-69 yaş grubundaki kadınların bağımlılıkla mücadele konusunda bilinçlendirilmesine yönelik çalışmalara da değinen Vali Aksoy, ''Bağımlılıkla mücadele, yalnızca kamu kurumlarının değil, sivil toplum kuruluşlarının, bireylerin ve tüm paydaşların katkılarıyla mesafe alınabilecek bir alandır. Bu kapsamda, Eskişehir Valiliği bünyesinde İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yürütülen Kadın Sağlığı Projesi içinde yer alan bağımlılıkla mücadele eğitimleriyle 15-69 yaş grubundaki kadınlarımızın bu konuda bilinçlenmesini sağlıyoruz. Bu mücadelede, her türlü boyutu ele alarak topyekûn bir yaklaşım benimsemek çok önemli'' dedi.
''BAĞIMLILIKLA MÜCADELE DAHA FAZLA ÖZEN GEREKTİRMEKTEDİR''
Kriz ve afetlerde bağımlılıkla mücadelenin, yalnızca yerel değil, uluslararası iş birliğiyle daha etkili hale geleceğini ifade eden Vali Aksoy, ''Özellikle kriz ve afet dönemlerinde bağımlılıkla mücadele, çok daha fazla önem arz etmektedir. Afet veya kriz durumlarında bireyler daha kırılgan hale gelmekte ve bu süreçte bağımlılıkla mücadele çalışmaları daha fazla özen gerektirmektedir. Ülkemiz, doğal afetler ve deprem riski açısından sık karşılaşılan bir coğrafyada bulunmaktadır. Dolayısıyla, böylesi durumlarda alınan tedbirleri gözden geçirerek, uluslararası alanda güzel örneklerden yararlanmak, yürütülen çalışmaları daha üst seviyeye taşımamıza katkı sağlayacaktır'' şeklinde konuştu.
''HEDEFİMİZ DAHA GÜVENLİ BİR GELECEK''
Projenin hedeflerinden bahseden ve Hırvatistan, Kuzey Makedonya gibi ülkelerin tecrübelerinden yararlanarak, gençleri bağımlılıkla mücadele konusunda daha bilinçli hale getirmeyi ve uluslararası iş birliği sayesinde daha güvenli bir gelecek inşa etmeyi amaçladıklarını belirten Vali Aksoy, ''Bu projeyle, Hırvatistan ve Kuzey Makedonya gibi ülkelerin tecrübelerinden yararlanarak, gençlerimizi bağımlılıkla mücadele konusunda daha bilinçli bir hale getirmeyi ve uluslararası iş birliği sayesinde daha güvenli bir gelecek inşa etmeyi hedefliyoruz. Başta desteklerinden dolayı Milletvekilimiz Ayşen Gürcan olmak üzere projede emeği geçen ve katkı sunan tüm kişi ve kurumlara teşekkür ediyorum. Bu çalışmaların, gelecekteki mücadelelerimize önemli katkılar sağlayacağına olan inancım tamdır. Projemizin hayırlı olmasını diliyor, tüm katılımcılarımıza hoş geldiniz diyorum" dedi.