Üzümlü ilçesinde ikamet eden Ahıska Türkleri tarafından hazırlanan Özbek mantısı, Özbek pilavı, Tutmaç çorbası, Medovik tatlısı ve Tatar baklavası, artık haftanın iki günü Zuhma Restoran’da satışa sunulacak.
''KOOPERATİF KURULMASIYLA İSTİHDAMA KATKI SAĞLANACAK''
Vali Hamza Aydoğdu, programda yaptığı konuşmada, yöresel lezzetlere gösterilecek ilgiye göre hem çeşitlerin artırılacağını hem de satışların her gün yapılabileceğini söyledi. Aydoğdu, “Ahıskalı soydaşlarımız tarafından hazırlanan bu yöresel lezzetler, eğer talep görürse hem yemek çeşidi artırılacak hem de her gün satışı yapılacak. Ayrıca, kooperatif kurulmasıyla üretim artacak ve istihdama katkı sağlanacak. Erzincan’ımıza ve Ahıska Türkü soydaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.