Türkiye'nin en büyük tenceresinde 6 ton pilav pişirildi

Edirne'de düzenlenen festivalde Türkiye'nin en büyük tenceresinde pişirilen 6 ton rekor miktardaki pirinç pilavı, vatandaşlara ikram edildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın Edirne'de düzenlediği "Yaşayan Miras Festivali" dolu dolu devam ediyor. Türkiye'nin pirinç üretiminin yaklaşık yüzde 60'ının yetiştirildiği Edirne'de coğrafi işaretli İpsala Pirinci ile Türkiye’nin en büyük tenceresinde tam 6 ton pilav pişirilerek, tarihe geçildi.

Etkinliğe katılan Vali Yunus Sezer, eşi Canan Sezer, aşçılar ve vatandaşlar hep birlikte, coğrafi işaretli İpsala Pirinci ile pilav pişirdi. Usta ellerden çıkan bu eşsiz lezzetle festivalde şenlik yaşandı.

"DÜNYA REKORU KIRACAĞIZ"

Programda konuşan Vali Sezer, "Türkiye'de pirincin yarısı Edirne'de, yüzde 35'i ise İpsala ilçesinde üretiliyor. Önümüzdeki yıl Guinness rekorlar kitabına girmek için bir denememiz olacak. Dünya rekorunu inşallah Edirne'de kıracağız. Bu sene 6 ton ile deneme yaptık. Önümüzdeki yıl Guinness rekorlar kitabına girmeyi hedefliyoruz" diye konuştu.