Yıllardır ipek böcekçiliğinin tüm aşamalarını geleneksel yöntemlerle kendi üretim süreci içinde gerçekleştiren işletmenin atölyelerinde incelemelerde bulunan Masatlı, yetkililerden üretim hakkında bilgi aldı.
KOZA ÜRETİMİ VE İPEK İPLİĞİ YERİNDE GÖZLEMLENDİ
16 Eylül 2025 tarihi itibarıyla Coğrafi İşaret Tescili resmiyet kazanan Hatay Sarısı İpeği’nin yemleme, koza üretimi ve ipek ipliği elde etme gibi üretim süreçlerini yerinde gözlemleyen Masatlı, kentin yeniden ihya ve imar sürecinde kültürel değerlerin korunmasının önemine dikkat çekti. Masatlı, “Hatay Sarısı İpeği gibi coğrafi işaretli ürünlerimizin marka değerinin güçlendirilmesi, yerel üreticilerimizin kapasitesinin artırılması ve üretim süreçlerinin iyileştirilmesi için atılacak her adım çok kıymetlidir” dedi.
Masatlı, Hatay Valiliğinin girişimleriyle Hatay Sarısı İpeği’nin Amerika başta olmak üzere dünya pazarına açıldığını da belirterek, bu değerli el sanatını yaşatarak ekonomiye katkı sağlayan üreticilere teşekkür etti.