"Bitlis Balı kadim kültürümüzün sembolüdür"

Zengin bitki örtüsü, temiz havası ve doğal florasıyla öne çıkan coğrafi işaretli Bitlis Balı'nı hasat eden Vali Ahmet Karakaya, "Bitlis Balı sadece ekonomik bir değer değil; doğamızın, emeğimizin ve kadim kültürümüzün sembolüdür. Coğrafi işaret tescili alan Bitlis Balı, ilimizin markalaşma sürecine de önemli katkı sağlamıştır" dedi.

Bitlis Valisi Ahmet Karakaya beraberindeki heyet ve üreticilerle birlikte merkez ilçede düzenlenen bal hasadı programına katıldı.

Düzenlenen programa ayrıca Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Barış Soyal, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Aydoğdu, Tarım ve Orman İl Müdürü Ramazan Çolak, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Adem Ekinci, Kültür ve Turizm İl Müdürü Osman Fadıl Üner, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Vefa Akdoğan, İl Müftüsü Kadir Koçak, Ticaret İl Müdürü Mehmet Kızılgül, Bitlis Arıcılar Birliği Başkanı Caner Güngördü, Bitlis Eğitim ve Tanıtma Vakfı (BETAV) Bitlis Şube Başkanı Güven Güngördü ile arı yetiştiricileri katıldı.

VALİ, ÜRETİCİLERİ TEBRİK ETTİ

Zengin bitki örtüsü, temiz havası ve doğal florasıyla öne çıkan Bitlis Balı'nı hasat eden Vali Karakaya, “Bitlis Balı sadece ekonomik bir değer değil; doğamızın, emeğimizin ve kadim kültürümüzün sembolüdür. Coğrafi işaret tescili alan Bitlis Balı, ilimizin markalaşma sürecine önemli katkı sağlamış olup bu değeri yaşatan tüm arıcılarımızı, birliklerimizi ve üreticilerimizi gönülden tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.


KOVAN SAYISINDA TÜRKİYE BİRİNCİSİ

 2024 yılında Bitlis’te 2 bin 225 ton bal üretimi yapıldı, kent Türkiye genelinde bal üretimi bakımından 12’nci sırada, kara kovan sayısı bakımından ise Türkiye’de 1’inci sırada yer alarak arıcılıkta önemli bir başarı sağlıyor.