Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık ve eşi Sevim Akbıyık, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve eşi Pervin Ersoy'un teşrifleriyle düzenlenen MICHELIN Rehberi’nin 2026 Türkiye Seçkisi tanıtım törenine katıldı. Muhteşem doğası, tarihi ve kütürel zenginliklerinin yanında gastronomisiyle de dünyanın ilgi odağı haline gelen Muğla'daki 32 restoran MICHELIN Rehberi 2026 Türkiye Seçkisinde yer aldı.
BAKAN ERSOY: BENZERSİZ LEZZETLER
Türk mutfağının köklü mirası ve yaratıcı şeflerin katkılarıyla gastronominin artık dünya sahnesinde çok daha güçlü olduğunu belirten Kültür ve Turizm Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy, İstanbul, İzmir ve Muğla'nın ardından bu yıl Kapadokya’nın da listeye dahil olmasının, Anadolu’nun benzersiz lezzet kimliğini daha görünür kıldığını ifade etti.
AKBIYIK: ŞEFLERİ TEBRİK EDİYORUM
Yeryüzü cenneti Muğla'nın gastronomi turizminde hak ettiği yere adım adım ilerlediğini belirten Vali Akbıyık, tüm şefleri, restoranları ve başarıda emeği geçenleri tebrik ederek, kentin gastronomi turizmine verdikleri katkılar için teşekkür etti.
ÖDÜLLER VERİLDİ
Kitchen By Osman Sezener, Maçakızı ve Mezra Yalıkavak Michelin 1 Yıldızı rürbesine layık görüldü. Uygun fiyatlarla mükemmel yemek sunan seçili restoranların onurlandırıldığı Bib Gourmand rütbesinde Beynel, Mezegi, Agora Pansiyon, İki Sandal, Mandalya, Bağarası, Arka Ristorante Pizzeria ve Otantik Ocakbaşı yer aldı. Orfoz Restoran iham verici uygulamalara kendini adamış işletmeleri öne çıkaran Yeşil Yıldız derecesine layık görülen dört restorandan biri oldu. 2026 MICHELIN Genç Şef Ödülü ise Yakamengen III restoranının yetenekli genç şefi Duru Akgül’e verildi.