Göksel YÜKSEL

Bayburt Vali Yardımcısı

     14.03.1992 tarihinde Edirne’de doğdu. İlk ve Orta öğrenimini Edirne’de tamamladı. 2010 yılında Edirne Lisesi’nden mezun olarak aynı yıl İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’ne girdi. Burada  “Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi” bölümü ile “İşletme” bölümünü tamamladı. Ayrıca Anadolu Üniversitesi Hukuk Bölümü “Adalet” programını bitirdi. 2014 yılında her üç bölümden de “Yüksek Onur Öğrencisi” olarak dereceyle  mezun oldu. İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’ni bölüm ikincisi ve fakülte üçüncüsü olarak tamamladı. Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Kamu Hukuku Anabilim Dalında “Türk Hukukunda Kamu Görevlilerinin Yargılanma Usulü” isimli teziyle yüksek lisans çalışmalarını tamamlamış olup, Marmara Üniversitesi Kamu Hukuku Anabilim Dalında “doktora” çalışmalarını sürdürmektedir.

        2015 yılında İçişleri Bakanlığı’nın açmış olduğu Kaymakam Adaylığı sınavını kazanıp, Kırklareli Kaymakam Adayı olarak Mülki İdare Amirliği mesleğine intisap etti. Kırklareli ilinde Valilik stajını, Kırklareli’nin Babaeski ilçesinde ve Bursa’nın Mustafakemalpaşa ilçesinde Kaymakam Refikliği stajını tamamladıktan sonra sırasıyla Yozgat’ın Akdağmadeni ilçesinde, Balıkesir’in Manyas ilçesinde ve Eskişehir’in Mihalıççık ilçesinde Kaymakam Vekili olarak görev yaptı. Yurtdışı Stajı kapsamında 8 ay süreyle İngiltere’de Sheffield Üniversitesi “English Language Teaching Centre” bünyesinde yabancı dil eğitimi aldı. İyi derecede İngilizce bilmektedir, aynı zamanda Güney Slav dillerinden Makedonca konuşabilmektedir.

        104. Dönem Kaymakamlık Kursunu başarıyla tamamlayarak atandığı Çankırı’nın Korgun ilçesinin ardından, Balıkesir Marmara (Adalar) Kaymakamı olarak görev yapmıştır.  19.08.2021 tarih ve 2021/412 sayılı Cumhurbaşkanlığı Atama Kararı ile “Bayburt Vali Yardımcısı” olarak atanmış olup, 06.09.2021 tarihi itibariyle İlimizdeki görevine başlamıştır.