Mustafa Pala

Amasya Vali Yardımcısı

1980 yılında Erzurum’un Oltu ilçesinde doğdu. İlkokulu Hollanda’da, ortaokulu ve liseyi Erzurum’da okudu. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini başarıyla tamamladı.
2005’te İçişleri Bakanlığı’nda Bolu Kaymakam Adayı olarak göreve başladı. Oltu ilçesinde Kaymakamlık stajını, Bilecik ve Şanlıurfa illerinde teftiş stajını ve Çankırı-Korgun ilçesinde Kaymakam Vekilliği stajını tamamladı. Bir yıl süreyle Fransa’da dil eğitimi ve idari eğitim aldı.

Kastamonu-Seydiler Kaymakamlığı, Bingöl-Yedisu Kaymakamlığı, Siirt Vali Yardımcılığı ve Hatay-Hassa Kaymakamlığı Hakkari Vali Yardımcılığı görevlerinde bulundu. 29.08.2019 tarihinde Gümüşhane Vali Yardımcısı olarak göreve başlamıştır. Daha sonra Amasya Vali Yardımcılığı görevine atanmıştır.

Atatürk Üniversitesi İdare Hukuku Bölümü’nde yüksek lisans eğitimine devam etmektedir. Belçika’da Yerel Yönetimler ve Adem-i Merkeziyetçilik Eğitimine, Almanya’da Mesleki Eğitimin Yeri ve Önemi Eğitimine ve ABD’de ise Uluslararası Ziyaretçi Liderlik Programı kapsamında Devlet ve Yerel Yönetimler Eğitimine katılmıştır. Ekonomik ve ticari ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla Çin Halk Cumhuriyeti’nde çalışmalar yapmıştır. İyi düzeyde İngilizce, Fransızca ve Hollandaca, orta düzeyde Almanca ve Arapça bilmektedir.

Evli ve üç çocuk babasıdır.