Vali Ekrem Canalp'i motosikletçiler konvoyla uğurladı

Batman Valiliği'ne atanan Ekrem Canalp, düzenlenen törenin ardından Edirne'den ayrıldı. Valilik bahçesindeki törende Vali Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp ile vedalaşmak isteyenler uzun kuyruklar oluşturdu.

Vedalaşma sırasında Vali Canalp'in gözlerinin dolduğu görülürken, Ayten Canalp gözyaşlarını tutamadı.
 
MOTOSİKLETÇİLER KONVOYLA UĞURLADI
Edirne'deki motosiklet kulüplerinin üyeleri, motosikletleriyle geldikleri törende, Vali Canalp'e kente kazandırdığı motor sporları ve kamp karavan merkezi için pankartla teşekkür etti.
 
Vedalaşmaların ardından tören mangasını selamlayan Canalp, daha sonra törene katılanlara "Hepiniz Allah'a emanet olun, hakkımız sizlere helal ediyorum, hakkınız helal edin." diyerek valilikten ayrıldı.
 
Vali Canalp'in makam aracına, motosikletli yunus timleri ve motosikletçiler kent çıkışına kadar eşlik etti.


'EDİWOOD'U YAPMAK İSTEDİM AMA OLMADI'
Vali Canalp törenden önce basın mensuplarıyla bir araya geldiği toplantıda kentteki 3,5 yıllık çalışmalarını da anlattı. Edirne'de yapmak isteyip başlayamadığı 'Ediwood' isimli dizi ve film platosu projesini paylaşan Canalp, "Bu benim yapmak istediğim fakat başlayamadığım bir proje. Bir film platosu projesi. Adı da Hollywood'dan esinlenerek Ediwood Dizi ve Film Platosu Projesi. Bunun için de şu anda hali hazırda Edirne İl Özel İdaresi'ne 200 dönümlük bir arazinin tahsisi gerçekleştirildi. Bu arazideki dizi ve film platosu projeleri hazırlanıyor şu anda, tahsisi tamam. Sırada yapılması gereken şey projeyi hazırlamak ve sonrasında uygulamaya geçmek. Eğer bu proje Edirne'de uygulanırsa Edirne'de aynı anda 4 tane dizi çekildiğini hayal edin. Birkaç tane film yapılıyor olsa ne kadar kıymetli olur değil mi? Bunun yapılması gerekiyor, Edirne için de harikulade bir proje olacaktır. Bu projenin hayata geçirilmesi Edirne'nin tanıtımına muazzam katkı sağlar. Her dizi ve film en az 250-300 kişi ile çekim yapılıyor, bu da ekonomiye katkı demek" diye konuştu.
 
SINIR GÜVENLİK SİSTEMİ YENİLENİYOR
Edirne'de yapımına devam ettikleri bir diğer projenin 'Sınır Güvenlik Sistemi' olduğunu ifade eden Canalp, sözlerine şöyle devam etti: "Sınır güvenlik sistemimiz var, Edirne'nin tüm karasal sınırlarının hem Yunanistan hem de Bulgaristan'la güvenlik sistemlerini tepeden tırnağa yeniliyoruz. Gözetleme kulelerimiz var bunun içerisinde. Bir kısımda inşaatlar var. Gözetleme kuleleri bunun içerisinde, yeni araçlar takviyesi, aydınlatma sistemleri bunun içerisinde, böylelikle sınır güvenliğimizi artırıyoruz. Sınır güvenliğimizi artırırken yaptığımız uygulamaların bir tanesi de sınır güvenlik yolu. Bizim sınıra paralel hatta uzanan bir yolumuz yok. Bazı yerlerde yol var ama yağmurdan, bataklık arazi olduğu için kullanılmaz durumda. Bütün Edirne'nin sınırlarının tamamını kapsayacak şekilde proje hayata geçirildi. Dolayısıyla 180 kilometrelik sınır hattının tamamını kapsayacak. Bu projede 30 kilometresi bitti, 150 kilometrelik bir bölüm var. 100 yıldan beri yapılması gereken bir projeydi" ifadelerini kullandı.
 
EN AZ YERLEŞİK GÖÇMEN EDİRNE'DE
Türkiye'deki göçmen hareketliliğin en fazla olduğu illerin başında Edirne'nin geldiğini hatırlatan Canalp, "Türkiye'de göçmen hareketliliği açısından en fazla hareketliliğin olduğu 1 veya 2'nci il Edirne'dir. Ama yerleşik göçmen, ikamet eden göçmen açısından Türkiye'de nüfusa oranla en az göçmenin olduğu il de yine Edirne'dir. Bu da çok özellikli bir konudur" dedi.