'Çok çalışacak, koşacak ve koşturacağım'

Şanlıurfa Valiliği görevine resmen başlayan Salih Ayhan, "Terleyen terleten koşan koşturan bir vali olacağız, yani boş durmayacağız. Her dakikamızı her saatimizi her günümüzü Urfa'nın hayallerine gerçeklerine dönüştüreceğiz. Boş vaktimiz yoktur, çok çalışacağız" dedi.

12 Mayıs 2022 tarihli ve 2022/209 sayılı Cumhurbaşkanlığı Atama Kararları ile Şanlıurfa Valiliğine atanan Vali Salih Ayhan, bugün düzenlenen karşılama töreninin ardından görevine başladı.
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yürürlüğe giren Valiler Kararnamesi ile Sivas Valiliğinden Şanlıurfa Valiliğine atanan Salih Ayhan, görevine başladı. Vali Ayhan’ı, Şanlıurfa Valiliği önünde, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Şanlıurfa İl Emniyet Müdürü Selçuk Doğuş, İl Jandarma Komutanı Metin Düz, Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat,Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, İlçe Kaymakamları, Siyasi Parti Temsilcileri, Valilik birim müdürleri, Kamu Kurum ve Kuruluş müdürleri ve basın mensupları tarafından karşılandı.
 
Karşılamanın ardından Valilik makamına geçen Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, göreve başlaması münasebetiyle bir basın açıklaması yaptı.



HER FANİYE NASİP OLMAZ

Sivas Valiliğinden Şanlıurfa Valiliğine atanmasından dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya desteklerinden dolayı teşekkür eden Vali Ayhan, “Ülkemizin en güzel illerinden birisinde göreve başlamak her faniye nasip olmaz, hele hele bir valilik makamına hiç nasip olmaz ama Rabbim'e ham dolsun ki bizlere böyle güzel bir makamı nasip eyledi. Rabbim bunun hakkını verebilmeyi nasip etsin” dedi.


ORTAK AKIL VE İSTİŞARE İLE YÖNETECEĞİM 
Sivas Valiliğinden sonra Şanlıurfa Valisi olarak göreve başlamanın mutluluğunu yaşadığını ifade eden Vali Ayhan, "Urfa’mıza milletvekillerimizle belediye başkanlarımızla tüm siyasi aktörlerimizle sivil toplum örgütleriyle birlikte ortak akıl ve istişareye önem vererek idari felsefemiz budur ortak akıl ve istişareye önem vererek şehrin tüm dinamiklerini aynı hedef ve anlayışla hizmet etmeye çalışacağız. Urfa büyük olduğu kadar da çevresel sorunları çok fazla bununda farkındayız dolayısıyla ekibimizle beraber il müdürlerimizle beraber mesai arkadaşlarımızla beraber çok çalışacağız" diye konuştu.


TERLEYEN VE TERLETEN BİR VALİ OLACAĞIM

Ayhan şöyle devam etti: "Sivas’a başladığım zamanda bu ifadeyi kullanmıştım il müdürlerimizle birlikte hep birlikte terleyen terleten koşan koşturan bir vali olacağız, yani boş durmayacağız her dakikamızı her saatimizi her günümüzü bu şehrin hayallerine gerçeklerine dönüştüreceğiz dolayısıyla boş vaktimiz yoktur çok çalışacağız biz halka dönük olan halkın içinden olan halkın içinden aldığımız bilgi ve güçle inşallah yolumuza emin adımlarla ilerleyeceğiz.’’