Vali Çiftçi: O yıllarda İHL’ler sadece milletin okullarıydı

Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, Çumra İmam Hatip Lisesi’nde okurken 1986 yılından itibaren 8 yıl okul müdürlüğünü yapan ve 2001’de emekliye ayrılan hocası Adem Doğan’ı Konya’daki evinde ziyaret ederek elini öptü.

Bir dizi program için Konya’ya giden, Konya Valisi Vali Vahdettin Özkan ve Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük’ü ziyaret eden Çorum Valisi Çiftçi, üzerinde büyük emeği olan Adem hocası ile 3 yıl yatılı okuduğu Kur’an kursunu unutmadı.

ESKİ GÜNLERE DÖNDÜ

Adem hocasını ziyarette eski günlere dönen Çiftçi, ‘unut/a/madığı’ anılarını şöyle paylaştı: “Değerli Hocamız o yıllarda aynı zamanda Kur’an-ı Kerim dersimize de giriyordu. Sınıf Başkanı olduğum için bana demişti ki: Dersim olduğu zaman teneffüste bana hatırlat, bazen idari işlerden dolayı dersi unutabilirim. Ben de her ders saatinden önce Okul Müdürümüzün odasına gider, dersi olduğunu hatırlatırdım. Ancak çoğu zaman Müdürümüzü odasında bulamaz, ya bahçede, ya da genellikle koridorda paspas yaparken veya lavaboda paspası yıkarken görürdüm. Kurban Bayramı’nda da okula toplanan derileri teslim almak için bayramın 1. ve 2. günü müdür başyardımcımız ile müdür yardımcıları ile mutlaka okulda nöbette olurlardı. Çünkü o yıllarda imam hatip okulları, sadece milletin okullarıydı, masrafları milletten toplanan yardımlardan karşılanır, binalar da aynı şekilde yine milletin yardımlarıyla yapılırdı.”


Adem hocaya, “emeklerinden, fedakarlığından, hizmetlerinden, samimi çalışmalarından dolayı” şükranlarını ileten ve hayır dualarını talep eden Vali Çiftçi, “Allah müdürümüzün, diğer idarecilerimizin ve öğretmenlerimizin hizmetlerini kabul etsin, hepsine hayırlı-uzun ömürler nasip eylesin” dedi.


39 YIL GEÇMİŞ

Vali Mustafa Çiftçi, Konya programında 1980-83 arası 3 yıl yatılı olarak okuduğu, Diyanet’e bağlı Havzan Nur’aniye Kur’an Kursu’nu da ziyaret etti. Vali Çiftçi, “Çocukluğuma ait pek çok anımın olduğu eski bina tamamen yıkılmış, yerine çok modern, kullanışlı, şık bir bina inşa edilmiş. Dile kolay, mezun olalı tam 39 yıl geçmiş” ifadelerini kullandı.


MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ DE HOCASI

Konya Milli Eğitim Müdürlüğü ziyareti de Vali Çiftçi’nin anılarını canlandırdı. Daha önce 5 yıl Çorum’da Milli Eğitim Müdürülüğü yapan, halen de Konya Milli Eğitim Müdürü olan Seyit Ali Büyük, Konya İmam Hatip Lisesi 12. sınıfta derslerine giren hocasıydı.

Hocasıyla kucaklaşan Vali Çiftçi, “Aradan uzun yıllar geçtikten sonra Çorum’a atandığımda hocamla tekrar karşılaşmıştık. Kıymetli Hocamla Çorum’da 3 ay birlikte çalıştık, sonra Seyit Ali Büyük Hocam Konya Milli Eğitim Müdürlüğüne atandı. Çorum’da görev yaptığı 5 yıllık dönemde çalışkanlığı, üretkenliği, azmi, gayreti ve ekip ruhuyla birçok hayırlı ve kalıcı hizmete imza atan Kıymetli Hocam, aynı hizmet aşkıyla Konya’da da koşturmaya, memleketimize değer katan icraata imza atmaya devam ediyor” dedi.