Milli Eğitim camiasının yıl boyunca yürüttüğü proje ve çalışmaların Halk Eğitim Merkezindeki ödül töreninde Vali Varol, Eğitim yalnızca akademik çalışmalardan ibaret olmadığını söyledi.
Vali, akademik gelişimin yanında öğrencilerimizin çok yönlü bir şekilde yetiştirilmesi, bakış açılarının renklendirilmesi ve gerçek hayata atıldıklarında ihtiyaç duyacakları özelliklerle donatılmasının önemine işaret etti.
OKUYAN ŞEHİR AĞRI
‘Okuyan Şehir Ağrı’ projesini çok önemsiyorum. Bu yıl okullarımızın tamamına kütüphane kazandırılması, okullarımızdaki kitap varlığının ciddi oranda artırılması, okuma faaliyetlerinin çeşitli etkinliklerle zenginleştirilmesi için çok büyük bir emek ve gayret ortaya koyduk. Öğretmenlerimizin sahiplenmesi ve çocuklarımızın üzerindeki etkisine şahitlik etmesi ile projemiz klişeleşmiş okuma farkındalığı çalışmalarını aşarak okullarımızda etkinlik yoğunluğunu oluşturan önemli bir projeye dönüştü.”
2 MİLYON KİTAP OKUNDU
Vali Varol, “Başarı ile yürütülen proje kapsamında haziran ayına kadar okullarımızda 2 milyon 180 bin kitap okunduğunu ve öğrenci sayısı ile ortalaması alındığında bir öğrencimize 16 kitap düştüğünü, okul öncesi çağındaki öğrencileri, okuma yazmayı yeni öğrenen ve sınavlara hazırlandığı için akademik başarıyı önceleyen öğrencilerimizin sayısını göz ardı edince bu sayının 20’ye ulaştığını memnuniyetle belirtmek istiyorum.” dedi.
48 BİN SAYFA KİTAP OKUDU
“Okuyan Şehir Ağrı” projesi kapsamında 2021-2022 eğitim öğretim yılında en çok kitap okuyan öğrenciler; 48 bin 576 sayfa ile Cumhuriyet İlkokulundan Elifsu Kimsun, 42 bin 698 sayfa ile Hamur Yukarı Gözlüce Öğretmen Burçin Özdemir Ortaokulundan Havva Nur Ödemiş ve 67 bin 44 sayfa ile Hayrettin Atmaca Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinden İkranur Karasu oldu.
“Okuyan Şehir Ağrı” projesi kapsamında gerçekleştirilen
münazara ve kompozisyon yarışmalarında birinci olan ve en çok kitap okuyan
öğrencilere ödülleri Vali Varol tarafından takdim edildi.
ETWİNNİNG KALİTE ETİKETİ
2020-2021 eğitim öğretim yılında, eTwinning kapsamında Ağrı’da başvurusu yapılan ve onaylanan 87 projenin yürütücüsü olan öğretmenlere kalite etiketi ve 81 okula okul levhası düzenlenen programla takdim edildi.
Yenilikçi öğretim yöntem ve teknikleri çerçevesinde bilişim teknolojilerinin eğitim öğretim faaliyetlerinde aktif kullanımıyla Avrupa'da ve ülkemizde öğretmenler arası paylaşımın sağlanması, öğrenci ve öğretmenlerin yabancı dili kullanma becerilerinin arttırılması amacıyla uygulanan eTwinning programı kapsamında onaylanan 87 proje sonucunda 60 Ulusal Kalite Etiketi, 27 Avrupa Kalite Etiketi öğretmenlere dağıtıldı. Öğretmen, öğrenci ve idarecilerin emekleriyle yapılan eTwinning projeleri onaylanan 81 okula da “eTwinning Okulu Levhası” verildi.
BİR KAPAK BİR UMUT
Öğretmenler Anadolu Lisesi tarafından Ağrı genelinde bulunan okullarda sosyal sorumluluk projesi olarak yürütülen “Bir Kapak Bir Umut” projesi kapsamında toplanan kapakların geliri ile alınan tekerlekli sandalyeler özel gereksinimli bireylere teslim edildi.