Vali Ali İhsan Su, ‘Kırsalda Kadınlar Mozzarella Peyniri
Üretiyor Projesi’ kapsamında eğitimlerini başarıyla tamamlayan 48 girişimci
kadına sertifikalarını verdi.
GAP Uluslararası Tarımsal Araştırma ve Eğitim Merkezi
(GAPUTAEM) öncülüğünde, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Yenişehir Halk Eğitim
Merkezi Müdürlüğü, Diyarbakır Damızlık Manda Yetiştiricileri Birliği ve Dicle
Üniversitesi (DÜ) Veteriner Fakültesi iş birliğiyle düzenlenen ‘Kırsalda
Kadınlar Mozzarella Peyniri Üretiyor Projesi’nin lansman ve sertifika töreni
yapıldı.
GAPUTAEM’de düzenlenen törende konuşan Vali Su,
Diyarbakır’ın tarımdan turizme, sanayiden hayvancılığa kadar her alanda ve
sektörde çok önemli bir potansiyele sahip olduğunu söyledi.
Amaçlarının bu potansiyeli en hızlı şekilde harekete
geçirmek olduğunu ifade eden Vali Su, Diyarbakır’ın değerlerinin iyi
tanıtılmasının çok önemli olduğunu vurguladı.
DİYARBAKIR İKİNCİ SIRADA
Diyarbakır’ın manda üretiminde ve varlığında 17 bin 600 ile Türkiye’de
2’inci sırada olduğunun altını çizen Vali Su, mandadan elde edilen sütün önemli
ürünlere dönüştürülerek ekonomik bir değer elde etmenin önemine işaret etti.
Proje ile bir taraftan kadınların ve çiftçilerin daha fazla
gelir elde edeceğini belirten Vali Su, diğer taraftan da Diyarbakır’ın ulusal
ve uluslararası pazarda tanıtılacağını aktardı.
YENİ BİR DİYARBAKIR MARKASI: MANDARELLA
Proje kapsamında manda sütünden elde edilecek mozzarella
peynirinin ‘Mandarella’ adıyla bir Diyarbakır markası haline dönüştürülmesinin
önemine değinen Vali Su, projenin sürekliliğini sağlamak adına bir kadın
kooperatifi kurulma çalışmalarının da başladığını dile getirdi.
VALİ SU’DAN GİRİŞİMCİ KADINLARA JEST
Eğitimlerini başarıyla tamamlayarak sertifika almaya hak
kazanan 48 girişimci kadından 22’sine kura sonucu malzeme desteği
sağlanacakken, Vali Su girişimci kadınların tamamına kura çekilmeden malzeme desteğinin
sağlanacağının müjdesini verdi.
Tören günün anısına toplu fotoğraf çekilmesiyle son buldu.