Amasya-Samsun tren seferleri 7 yıl sonra yeniden

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yol iyileştirme çalışmaları nedeniyle 7 yıl önce ara verilen Samsun-Amasya ve Amasya-Havza bölgesel trenleri yeniden seferlere başlarken ilk tren törenle yolcu edildi.

TCDD Taşımacılık Genel Müdürü Hasan Pezük, Sivas-Samsun arasında modernize edilen 133 kilometrelik Samsun-Amasya ve 47 kilometrelik Amasya-Havza arasında bölgesel tren işletmeciliğine eskisinden daha konforlu bir şekilde yeniden başlamanın mutluluğu içinde olduklarını belirtti.

Pezük, "Yılda 200 bin yolcuya hizmet vermesi beklenen bu bölgesel trenlerimiz Samsun-Amasya-Samsun arasında sabah ve akşam olmak üzere toplam 2 sefer, Amasya-Havza-Amasya arasında toplam 6 sefer yapacak. Her iki hattımızda da 4 vagonlu, 262 kişi kapasiteli olan dizel tren setlerimiz ile yolcularımıza rahat, ekonomik ve konforlu bir ulaşım hizmeti sunmayı hedefliyoruz" dedi.


İNSAN HAREKETLİLİĞİ ARTACAK

Amasya Valisi Mustafa Masatlı ise, seferler sayesinde halkın demiryolunun konforundan ve ekonomik yönünden de faydalanacağını kaydetti. Vali Masatlı, Cumhuriyet tarihinin ilk demiryolu hatlarından olan Samsun-Sivas demiryolu hattı güzergâhında bulunan Amasya’nın 2015 yılına kadar bu hatta gerçekleşen yük ve yolcu taşımacılığının önemli bir merkezi olduğunu hatırlattı.

Masatlı, 2015 yılında tarihinin en kapsamlı yenileme ve modernizasyon çalışmalarını yaşayan bu hattın toplam 350 Milyon Avroya neredeyse baştan inşa edildiğini belirtti.

Törende Amasya Belediyesi Konservatuarı sanatçılarına Amasya yöresine ait 'Kara Tren' adlı türküyü çaldırarak konuklara jest yapan Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı, seferlerin hayırlı, uğurlu olmasını diledi.