Sivas Valisi Yılmaz Şimşek ve protokol üyeleri, etkinliğin açılışını
gerçekleştirdi.
Sivas’ın 19 coğrafi tescilli ürünü bulunduğunu belirten Yılmaz
Şimşek, "Sivas’ın eşsiz yaylalarında yetiştirilen büyükbaş hayvan etinden
ve Sivas tuzundan elde edilen Sivas Pastırması yapılacak tanıtım
faaliyetleriyle de en önde yerini alacaktır." dedi.
KURUTMA İŞLEMİ DOĞAL
Pastırmaya karakteristik özelliğini veren önemli unsurun
kurutma işleminin tamamen doğal hava şartlarında yapılmasının olduğunu belirten
Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, coğrafi işaret belgesi alınmasının memnun edici
olduğunu kaydetti.
Programda konuşan Sivas Ticaret Borsası Başkanı Abdulkadir
Hastaoğlu ve Sivas TSO Başkanı Mustafa Eken, pastırmanın lezzetini Sivas'ta
yetiştirilen büyükbaş hayvan etinden, Sivas tuzu ve çemeninden aldığını belirtti.
1 TON PASTIRMA İKRAMI
Konuşmalardan sonra Vali Yılmaz Şimşek, TURKPATENT'ten
alınan coğrafi işaret belgesini Sivas Ticaret Borsası Başkanına takdim ederken,
il protokolü de Sivas’taki üreticilere belgelerini verdi.
Sivas Atatürk Kongre Müzesi bahçesinde düzenlenen tanıtım etkinliğinde, Sivas’ta pastırma üretimi yapan ve etkinliğe katılan 9 firma tarafından katılımcılara bir tona yakın pastırma ikram edildi.