Turşunun hammaddesi ‘yeşil altın’lar toplanmaya başladı

Ankara'nın Çubuk ilçesinde, coğrafi işaretli ‘Çubuk Turşusu’nun hammaddesi olan salatalıkta hasat sezonu başladı. Hasada katılan Çubuk Kaymakamı Adem Keleş, bol ve bereketli bir hasat diledi.

Çubuk Kaymakamı Adem Keleş, Belediye Başkanı Baki Demirbaş ve Çubuk Ziraat Odası Başkanı Orhan Gülle, salatalık üreticilerini ziyaret ederek sorunlarını dinledi.

Kaymakam Keleş, 5 bin dekar alanda turşuluk sebze üretimi yapıldığını söyledi.

Son zamanlardaki yağış ve olumsuz hava şartlarına rağmen rekoltenin güzel olduğunu belirten Keleş, "İnşallah güzel bir verim alacağız. Turşu festivalimiz her sene yapıldığı gibi bu sene de yapılacak. Herkesi festivalimize davet ediyoruz." diye konuştu.


TURŞULAR KURULMAYA BAŞLANDI

Belediye Başkanı Demirbaş da salatalık hasadının başladığını söyledi. İlçede "yeşil altın" olarak adlandırılan salatalıklardan turşuların da kurulmaya başladığını ifade eden Demirbaş, "İlçemizde artık son derece yaygın hale gelen salatalık ekiminde bu yıl da hasat yapılmaya başlandı. Emeği geçen tüm çiftçilerimize teşekkür ediyorum. Bol bereketli kazançlar diliyorum. Her geçen yıl artan kapasitenin bu sene daha da artarak devam etmesini diliyorum” dedi.


Eylül ayı içerisinde de 15. Uluslararası Çubuk Turşu ve Kültür Festivali’ni gerçekleştireceklerini belirten Demirbaş, “Turşularımızın tadına bakmaya, turşumuzu almaya tüm başkentlileri ve diğer illerimizdeki vatandaşlarımızı ilçemize davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.