Nüfus’tan sahteciliğe sıfır tolerans

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, kimlik kartı, pasaport ve sürücü belgesi başvurularında biyometrik fotoğraf kullanıyor. Milli ve yerli biyometrik fotoğraf karşılaştırma sistemi ile de sahteciliğin önüne geçiliyor.

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, hizmetlerini elektronik ortama aktarıp dijital pek çok uygulama hayata geçirerek diğer kamu kurumları ile birlikte dünyaya örnek projeler uygulamaya devam ediyor.


BELGELER DAHA DA GÜVENDE

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürü Şefik Aygöl, “Milli ve yerli biyometrik fotoğraf karşılaştırma sistemiyle kimlik pasaport ve sürücü belgeleri daha da güvende” dedi. Genel Müdür Aygöl, “Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı, pasaport ve sürücü belgesi başvurularında kullanılan biyometrik fotoğraf karşılaştırma sistemi ile sahteciliğe sıfır tolerans gösteriyoruz” ifadesini kullandı.


BİYOMETRİK FOTOĞRAF

Biyometrik vesikalık fotoğraflar, standartları ICAO tarafından belirlenen ve makinede okunabilen kimlik kartlarında kullanılan yüksek kaliteli, belli ölçüleri ve özellikleri olan yüz biyometrisinin tespit edilebildiği fotoğraflar.

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, kimlik kartı, pasaport ve sürücü belgesi başvurularında yüz ve parmak izi biyometrileri kullanıyor.