Karpuzlu Mahallesi'nde hal esnafı ve üretici
Arif Tunç'un tarlasında düzenlenen tarla gününde üretilen karpuzlar davetlilere
ikram edildi.
Uzun yıllardır karpuz üretimi yapan Arif
Tunç, "Çiftçilikle uğraşıyoruz. Karpuz yaptık ve tarla günü düzenledik.
Karpuzlarımızın tadı çok güzel. Biz karpuzları hal tüccarlarına satıyoruz,
onlar da İstanbul, Ankara ve diğer illere gönderiyor. Kilosunu biz yaklaşık
olarak 2 ila 2 buçuk lira arasında biliyoruz. Bu bölgede genelde kabala
satıyoruz. Dönümü 12 ila 15 bin lira arasında. Karpuzun kalitesine göre
fiyatlar değişiyor" dedi.
80 BİN TOZ KARPUZ
Tarla gününe katılan Bafra Kaymakamı
Cevdet Ertürkmen, "Bugün bizim için güzel bir gün. Çünkü karpuz ve kavun
Bafra için çok geleneksel bir ürün. Eskiden beri Bafra'nın karpuz ve kavunu çok
meşhur” dedi.
Sezon açılışında tarla başında
olduklarını belirten Ertürkmen, “Hem Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nden
öğrencilerimiz hem çiftçilerimiz bugün bir aradayız. Hocalarımız
öğrencilerimize karpuzu tanıttı. Biz de burada bilgilendik. Çiftçilerimize
hayırlı olsun dedik” ifadesini kullandı.
13 BİN DEKARDA KARPUZ YETİŞİYOR
Bu yıl için Bafra'da 13 bin dekar alanda karpuz ekimi yapıldığı bilgisini veren Kaymakam, şöyle devam etti: “10 bin dönüm alanda da kavun ekimimiz var. Yaklaşık 80 bin ton karpuz rekoltesi, 40 bin ton civarında da kavun rekoltesi bekliyoruz. Tabii, fiyatlar ilk başlarda çok güzel. Şu anda sezonunda olduğumuz için çok rağbet görüyor. Türkiye'nin her yerine gönderiyoruz. Lezzetleri bakımından da test ettik. Gerçekten harika. Ben çiftçilerimize bereketli bir sezon diliyorum."