Bafra Ovası'nda karpuz günü

Samsun'un Bafra ilçesinde karpuz hasadının başlamasıyla birlikte tarla günü düzenlendi. Bafra Ovası'nda bu sezon 80 bin ton karpuz, 40 bin ton kavun rekoltesi bekleniyor.

Karpuzlu Mahallesi'nde hal esnafı ve üretici Arif Tunç'un tarlasında düzenlenen tarla gününde üretilen karpuzlar davetlilere ikram edildi.

Uzun yıllardır karpuz üretimi yapan Arif Tunç, "Çiftçilikle uğraşıyoruz. Karpuz yaptık ve tarla günü düzenledik. Karpuzlarımızın tadı çok güzel. Biz karpuzları hal tüccarlarına satıyoruz, onlar da İstanbul, Ankara ve diğer illere gönderiyor. Kilosunu biz yaklaşık olarak 2 ila 2 buçuk lira arasında biliyoruz. Bu bölgede genelde kabala satıyoruz. Dönümü 12 ila 15 bin lira arasında. Karpuzun kalitesine göre fiyatlar değişiyor" dedi.


80 BİN TOZ KARPUZ

Tarla gününe katılan Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen, "Bugün bizim için güzel bir gün. Çünkü karpuz ve kavun Bafra için çok geleneksel bir ürün. Eskiden beri Bafra'nın karpuz ve kavunu çok meşhur” dedi.

Sezon açılışında tarla başında olduklarını belirten Ertürkmen, “Hem Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nden öğrencilerimiz hem çiftçilerimiz bugün bir aradayız. Hocalarımız öğrencilerimize karpuzu tanıttı. Biz de burada bilgilendik. Çiftçilerimize hayırlı olsun dedik” ifadesini kullandı.


13 BİN DEKARDA KARPUZ YETİŞİYOR

Bu yıl için Bafra'da 13 bin dekar alanda karpuz ekimi yapıldığı bilgisini veren Kaymakam, şöyle devam etti: “10 bin dönüm alanda da kavun ekimimiz var. Yaklaşık 80 bin ton karpuz rekoltesi, 40 bin ton civarında da kavun rekoltesi bekliyoruz. Tabii, fiyatlar ilk başlarda çok güzel. Şu anda sezonunda olduğumuz için çok rağbet görüyor. Türkiye'nin her yerine gönderiyoruz. Lezzetleri bakımından da test ettik. Gerçekten harika. Ben çiftçilerimize bereketli bir sezon diliyorum."