Valilik koordinesi ve belediye iş
birliğiyle TRT Park alanında yapılan şenlik programı, saygı duruşunda
bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.
Ardından Erzurum'dan gelen atlı cirit ekibinin gösterisi
beğeniyle izlendi.
Atlı okçuluk ve Rahvan binicilik etkinliklerinin yapıldığı
programda, Ağrı Valiliği Koşusu, Ağrı Belediyesi Koşusu, Şehit ve Gazi Koşusu
ile Ağrı Dağı Koşusu yapıldı.
Güzel görüntülerin ortaya çıktığı cirit gösterisi ve
mahalli at yarışlarını vatandaşlar ilgiyle izledi.
BÖLGEMİZDEKİ AT VARLIĞI ARTACAK
Ağrı Valisi Osman Varol, ecdadın ata çok önem verdiğini hatırlattı. Ülkenin dört bir yanında milletin temel özelliklerinden olan at sahibi olma ve ata binme geleneğinin canlanmaya başladığını belirten Varol, "Ülkemizde at varlığımız artmaya devam ediyor. Çok önemli olan, bize ait olan, binlerce yıldır bizde olan at ırklarımız da tekrar canlanmaya başlıyor. Bunu memnuniyetle karşılıyoruz. Buna destek vermenin de çok büyük mutluluğunu taşıyoruz” dedi.
Ağrı’da özellikle pandemi döneminden itibaren birçok konuda olduğu gibi bu konuda da kısıtlamalar yaşandığını hatırlatan Varol, şöyle devam etti: “Ancak geçen yıldan beri aklımızda olan bu faaliyeti çok şükür ki bu yıl paydaşlarımızla gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. İnşallah önümüzdeki yıllarda belki daha donanımlı tesis ya da hipodroma sahip olacağız. Bölgemizdeki at varlığını artırarak, Anadolu'nun birçok yöresinden katılımcıları buraya davet ederek, bu organizasyonları her yıl geliştirerek ve niteliğini artırarak devam etmeyi amaçlıyoruz."
Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan ise Tarım ve Orman
Bakanlığı nezdinde girişimlerde bulunduklarını ve alana bir hipodrom yapma
ihtiyacı olduğunu aktardı.
Etkinlik, mahalli at yarışlarında dereceye girenlere para ödülü ve kupaların verilmesiyle sona erdi.
Etkinliğe, İl Tarım ve Orman Müdürü Kenan Engin, İl Emniyet Müdürü Nihat Özen, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Erhan Tenekeci, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek ve vatandaşlar katıldı.