Beline sepet bağlayıp fındık topladı

Giresun Valisi Enver Ünlü ve diğer konukların katılımıyla, Giresun Belediyesi tarafından Teyyaredüzü Mahallesi Taflancık Mevkii’nde “Fındık Hasat Şenliği” gerçekleştirildi. Vali ve Belediye Başkanı bellerine sepet bağlayıp fındık topladı.

Şenlik kapsamında ilk olarak fındık toplandı. Şenliğe katılan ressamlar tarafından fındık bahçeleri tuale yansıtıldı. Ayrıca bahçe içerisinde de resim sergisi açıldı. Ardından fındık toplama yarışması büyük bir heyecana ve renkli görüntülere sahne oldu.

Fındık toplama yarışmasında Hülya Tozlu ve Hatun Yeşiltaş 27 kg ile birinciliği paylaşırken Pembe Tozlu 25 kg ile ikinci oldu. Şenlik kapsamında son olarak konuklara, kemençe ve horan eşliğinde pancar ve mısır ekmeği ikram edildi.

Vali Ünlü ve Belediye Başkanı Şenlikoğlu, Giresun Belediye Konservatuarı öğrencileriyle horon oynadı.


BEREKETLİ KAZANÇLAR DİLİYORUM
Vali Ünlü, Fındık Hasat Şenliği’ne ilişkin yaptığı paylaşımlarda şu ifadelere yer verdi: “Fındık hasadına sayılı günler kala Giresun Belediyemiz tarafından düzenlenen Fındık Hasat Şenliğine katıldık. Dolu dolu geçen bu güzel program için Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu’na teşekkür ediyor ve tüm fındık üreticilerimize şimdiden hayırlı ve bereketli kazançlar diliyorum. Bugün üretmenin ve ülkemize değer katmanın bereket ve heyecanını paylaştığımız tüm kardeşlerimize gönülden teşekkür ediyorum. Rabbim muhabbetimizi ebedi, birliğimizi kuvvetli ve huzurumuzu daim eylesin.”


Organizasyona Vali Ünlü ve Belediye Başkanı Aytekin Şenlioğlu ile birlikte, Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Nuh Köroğlu, Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, , Giresun Ticaret Borsası Başkanı Hamza Bölük, Görele Belediye Başkanı Tolga Erener, daire amirleri, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.