Vali Sonel, işçilerle fındık topladı

Ordu Valisi Tuncay Sonel, fındık bahçesinde işçilerle birlikte fındık topladı. Çok hızlı bir şekilde fındık topladığı görülen Vali Sonel, iş sonunda karpuz keserek işçilere ikram etti.

Fındık bahçesinde çalışan işçilere kendi elleriyle karpuz ikramında bulunan Vali Sonel, fındık işçileri ile sohbet etti. İşçilere kolaylıklar dileyen Sonel, bahçe sahibine de bereketli bir hasat dönemi geçirilmesi dileğinde bulundu.

2022 yılı fındık hasat döneminin tüm üreticilere hayırlı olmasını dileyen Vali Sonel, “Dünyada fındık üretiminde ülke olarak birinci sıradayız. Ülkemizde ise Ordu olarak ilk sıradayız. Fındık hasat mevsimi resmi olarak bugün itibariyle başladı” dedi.

Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın iki hafta önce Ordu’ya geldiğini ve fındık alım fiyatını 54 lira olarak açıkladığını hatırlatan Vali Sonel, açıklanan fındık fiyatının çiftçiler ve yöre halkı tarafından memnuniyetle karşılandığını ifade etti.


VERİM VE KALİTE ARTIYOR

Fındıkta verimi ve kaliteyi artırma çalışmalarının meyvelerini vermeye başladığını ve Ordu’da bu sezon 240 bin ton rekolte beklendiğini vurgulayan Vali Sonel, ”Kış mevsiminin kar yağışlı geçmesi, bunun yanında pandemi süreciyle birlikte çiftçilerimizin bahçelerinde bulunarak bakımlarını yapmaları, Tarım ve Orman İl Müdürlüğümüz personelinin 3 bin civarında örnek bahçe oluşturarak bakımını yapması, gübrelemesi, bu şekilde bahçe ve fındığa emek verilmesi karşısında fındık bahçelerinin de karşılığını verdiğini görüyoruz. Şu an içinde bulunduğumuz örnek bahçede dönümde 250 kiloya ulaşıldı” diye konuştu.

Vali Tuncay Sonel, konuşmasında fındıkta kalite ve randımanın iyi olması için komisyonca belirlenen tarihlerde fındık hasadının yapılmasının çok önemli olduğunun da altını çizdi.


ORDU’NUN OLMAZSA OLMAZI FINDIK

Vali Sonel, “Ordu’muzda fındık olmazsa olmazlarımızdandır. Fındık hayatın kendisi, hayatın gerçeğidir. İster yurt dışı, ister yurt içi, ister bürokrat, ister iş insanı, ister akademisyen olsun fındıkla bağı olan herkes bu mevsimde hem sıla-i rahim, hem de fındık toplamak için memleketine gelir” şeklinde konuştu.

Şehre gelen 25 bin civarında mevsimlik tarım işçisi olduğunu belirten Vali Sonel,  “Bunların da ilimizde hasada katkılarını sağlamak için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. 1,5-2 ay onlar bizim misafirimiz” dedi.