‘Çözümüm Kaymakamda, Aklım Sınavımda!’

Sivas Akıncılar Kaymakamı Tarık Safa Kahveci, ‘Çözümüm Kaymakamda, Aklım Sınavımda!’ ismiyle yeni bir proje başlattı. İlçede maddi durumu iyi olmayan ve sınavlara hazırlanan öğrencilere tablet veren ve evlerine internet bağlatan Kaymakam Kahveci, “Maddi imkansızlık öğrencilerimizin sınavlara hazırlanmasını engelleyemeyecek” dedi.


PROJE HANE ZİYARETLERİYLE ORTAYA ÇIKTI

Akıncılar merkez ve köylerinde sık sık hane ziyaretlerine çıkan Kaymakam Tarık Safa Kahveci, üniversite sınavına hazırlanan ve maddi durumu iyi olmayan öğrencilerin tablet ve internet talebiyle karşılaştı. Öğrenciler, diğer adayların akıllarına takılan konu ve soru çözümlerine rahatlıkla ulaşabildiğinden kendilerinin ise yeteri kadar hazırlanamadıklarından bahsetti.

Bir ziyarette, kira ödemedeki güçlükleri, anne babanın ayrı oluşu, ablanın günübirlik temizliklere çıkarak evin çarkını zor döndürmesi karşısında öğrenci, ‘ders çalışmaya çalışıyorum’ dedi. Kaymakam, “Neden bize gelmedin?” diye sorunca öğrenci, görüşemeyeceğini düşündüğünü söyledi. Kaymakam ise, kapıya gelip de çevrilen kimsenin olmadığını vurguladı.


ERTESİ GÜN TABLETİ GÖNDERDİ

Kaymakam Kahveci öğrenciye, hiçbir şey için endişe etmemesini, evlerine tablet ve bir yıl boyunca internet desteğinin sağlanacağı sözünü verdi. Kendisinden de bunun karşılığında ne zaman ne sıkıntısı olursa kaymakamlığa geleceği ve sınav takiplerini de birlikte yapacaklarının sözünü aldı. Öğrenci çok mutlu oldu ve evden çıkarken artık sorumluluk hissettiğini, derslerine tüm gücüyle çalışacağını söyledi. Kaymakam, ertesi gün tableti gönderdi. İnternet için de başvuruları yapıldı.


SORUNLARINI BİZE BIRAKIP SINAVLARINA ODAKLANSINLAR

Bu öğrencinin durumunda olup da sınava hazırlanan başka öğrenciler de olduğu düşünülerek Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı kapsamındaki ailelerin sınava hazırlanan çocuklarının listesi çıkartıldı. 10 tane daha aynı durumda olan öğrenci vardı. Dün itibariyle 6 tanesinin evine tablet gönderildi. 4 tanesi de önümüzdeki hafta gönderilecek. Evlerinde interneti olmayan öğrencilere de yine aynı destek bir yıl boyunca sağlanacak.

Projeye hayırseverlerden de destek isteyen Kaymakam Kahveci, “Öğrencilerimizin sınava giren diğer öğrencilerle adil şartlara sahip olabilmeleri için maddi, manevi tüm sorunlarına ortak olmak, kendilerinin ise sadece sınavlarına odaklanarak sorunlarını bizlere bırakmalarını istiyoruz” dedi.

YURT ÜCRETİ KARŞILANDI

İlçede kurulmuş olan vakıfların öğrencilere burs verdiğini ancak öğrencilerden bir kısmının bundan haberinin olmadığı fark edilirken, öğrenciler bu vakıflara yönlendirilmeye başlandı. Yapılan bir hane ziyaretinde, annenin tek başına 3 kızını ve bir oğlunu okutmak için mücadele verdiği, yevmiyelik işlerde çalışarak geçindiği, çok sıkışmazsa vakfa da başvurmayan biri olduğu görüldü. Kaymakamlık bu kızın üniversitede kalacağı yurdun ödemelerini gerçekleştirdi. Kendisine burs desteği sağlanması için de vakıflarla irtibata geçildi.