Tokat Belediyesi tarafından düzenlenen Gastronomi Festivali
etkinlikleri kapsamında Tokat Valisi Numan Hatipoğlu ve eşi Ayfer Hatipoğlu,
Tokat Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu, mutfağa geçerek Tokat'a özgü yemekleri
yaptı.
Tokat Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu Tokat kebabı
yaparken, Tokat Valisi Numan Hatipoğlu ve eşi Ayfer Hatipoğlu pide yaptı.
Yapılan yemekler vatandaşlara dağıtıldı. Program sonunda Tokat nüfusu kadar
yapılan yaprak sarmalar alana getirildi. 601 bin 228 adet yaprak sarma alanda
bulunan vatandaşlara dağıtıldı.
601 BİN 228 SARMA SARILDI
Festival çerçevesinde Tokat nüfusu kadar yaprak sarma
yapıldığını belirten Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, “Gastronomi festivali
çerçevesinde 601 bin 228 sarma sarıldı. Bilindiği üzere Tokat yaprağı yöresel
ürün işareti almanın ötesinde müthiş lezzeti ve aromasıyla her yerde tutulan
her zaman rağbet gören bir üründür. Yaprağımızla yapılan çeşitli sarma
çeşitlerini burada vatandaşlarımıza ikram ediyoruz” dedi.
Pişirilen sarmaların alandaki vatandaşlara ikram edildiğini
belirten Vali Hatipoğlu, “Rekor denemesi olmuş oldu. Tebrik ediyorum emeği
geçenleri. Bu akşam eşimle beraber çok farklı bir tecrübe yaşadık. Gastronomi
festivali etkinlikleri çerçevesinde biz de Tokat'ta Elif hanımla birlikte
farklı bir pide yaptık. Festivalimiz çok farklı ve güzel bir şekilde Tokat
turizmine ve kültürüne hizmet etmek için arkadaşlarımız çalışmaya devam ediyor”
diye konuştu.
TOKAT KEBABI YAPTI
Festivalde mutfak başına geçen Tokat Belediye Başkanı Av.
Eyüp Eroğlu da, “Tokat deyince akla gelen birçok şey vardır bunlardan bir
tanesi de Tokat kebabıdır. Gastronomi Festivalimiz de Tokat mutfağını tanıtmak
için var. Bütün amacımız da Tokat'ı tanıtmak. Festivalimizin içerisinde de
atölye çalışmaları oluyor. Ben de Tokat kebabı atölyesinde bulundum. Benim daha
önce de Tokat kebabı yapma deneyimim var. Biraz önce de Ali şefimizle beraber
bizim klasik usullerle yapılan Tokat kebabını yaptık” ifadelerini kullandı.