20 üreticiye daha çilek desteği verilecek

Muğla Kavaklıdere Kaymakamı Oray Güven, Çayboyu, Derebağ, Kurucuova ve Çatak mahallelerinde tarım arazilerini ve hayvan işletmelerini ziyaret etti.

Tarım ve Orman Bakanlığınca uygulanan hastalıktan arı işletmelerin desteklenmesi hayvan sağlığının korunması yanında, kaliteli ve sağlıklı süt üretilmesi ülke süt sektörünün ihracat yapabilmesi için temel teşkil ediyor.

Kavaklıdere Kaymakamı Oray Güven, Kurucuova Mahallesinde hastalıktan arı hayvan işletmesini ziyaret ederek, üretimi yerinde inceledi.


20 ÜRETİCİYE ÇİLEK KATKISI VERİLECEK

İlçede Muğla Valiliği destekleri ile Vali Hanım Çileği projesi kapsamında beş yıldır devam etmekte olan mevcutta Menteşe, Kurucuova, Derebağ ve Salkım Mahallelerinde 100 dekar olan Vali Hanım Çileği, bu yıl da 20 üreticiye toplamda 60 dekar alanda %25 çiftçi katkı payı ile Vali Hanım Çileği kurulumu gerçekleştirilecek.


80 BİN FİDE TOPRAKLA BULUŞTU

Ata tohumları, katma değeri yüksek sebze ve baklagiller çalışması İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılıyor.

2021 yılında başlayan ''1963'ten Bugüne Ulusal Tohum Gen Bankamızdan Soframıza Yerli ve Milli Çeşit Sebze Projesi'' kapsamında bu yıl 80 bin adet ata tohumu ve fidesi ilçede toprakla buluştu.

Proje kapsamındaki çiftçiler ziyaret edilerek, tarımsal faaliyetler yerinde incelenirken, proje kapsamında çiftçilerin memnuniyeti de yerinde görüldü.