Bal tadında festival başladı

Ağrı Valisi Dr. Osman Varol, Ağrı’da bulunan endemik Geven bitkisinin çiçeklerinden elde edilen Ağrı Geven balı ve arı ürünlerinin yerel ve ulusal alanda tanıtımını sağlamak amacıyla 5.’si düzenlenen Geleneksel Ağrı Geven Balı Festivali’nin açılışına katıldı.

Ağrı’da bulunan endemik Geven bitkisinin çiçeklerinden elde edilen Ağrı Geven balı ve arı ürünlerinin yerel ve ulusal alanda tanıtımını sağlamak, üreticilere ürünlerini tanıtma ve pazarlama fırsatı sunmak, bal ve diğer arı ürünlerinin sağlığa olan katkısı konusunda vatandaşları bilinçlendirmek ve bal üretimini arttırarak Ağrı’nın ekonomisine katkı sağlamak amacıyla Valilik koordinesinde, Ağrı Belediyesi, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Serhat Kalkınma Ajansı ve Arı Yetiştiriciler Birliğinin katkıları ile 5.’si düzenlenen Geleneksel Ağrı Bal Festivali’nin açılışı, Ağrı Millet Bahçesi’nde gerçekleştirildi.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan Geleneksel 5. Ağrı Bal Festivali’nin Açılış Programı, protokol üyelerinin günün anlam ve önemine binaen yaptıkları konuşmalar ile sürdü.


BİR AVUÇ ÜRETİCİDEN ÖNEMLİ BİR SEKTÖRE DÖNÜŞTÜ

Ağrı Valisi Dr. Osman Varol, “Tüm gayemiz Ağrılı hemşehrilerimizin olanaklarını yükseltmek ve onlara daha refah bir yaşam sunmaktır. Bu işin ekonomik tarafında özellikle ilimizin sosyoekonomik sıkıntılarının olduğunu hepimiz biliyoruz. Bunu ortadan kaldırmak için de çok büyük çalışmalar yapılıyor” dedi.

Vali Varol, arıcılığın desteklenmeye başlandığı andan itibaren devletin verdiği desteğin üzerine 10 mislini 20 mislini koyarak, sahip çıkarak, gece gündüz demeden koşturarak, çalışarak bu memlekette yeni bir kazanç kapısı oluşturduğunu ifade etti. Vali Varol, “Bir avuç üreticiden, ekonomimize ciddi katkı veren önemli bir sektöre dönüştürdük.” şeklinde ifade ettiği arıcılık sektörünün şehir için büyük bir istihdam sağladığını belirtti.


DESTEKLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ

Vali Varol, “Geven balının tescilini aldık. Balımızın kalitesi sadece sahiplerinin övgüsüyle değil laboratuvar ortamında da kanıtlanmış oldu. Bütün değerleriyle hem doğal hem lezzetli, aranan bir ürün olduğu tescillenmiş oldu” dedi.

Varol, “Desteklerimizi tüm gücümüzle, hem merkezi hükümetin hem de yerel yönetimlerimizin olanaklarını seferber ederek sürdürmeye devam edeceğiz. Bunun tanıtımı için elimizden geldiğince herkese sizin balınızı hediye olarak göndermeye çalışacağız. Biz sizi desteklemeye devam edeceğiz siz de çalışmaya devam edin. Bu memleket her şeyin en iyisine en güzeline layık” ifadelerini kullandı.


Arı Kostümlü Çocuklar Tiyatro ve Halk Oyunları gösterileriyle devam eden programda Vali Dr. Osman VAROL, Arıcılar Birliği Başkanı Erol Kılıç’a plaket takdim etti.

Programın akabinde Vali Varol, geven Balı ve arıcılık ürünlerinin sergilendiği stantları gezerek arıcılarla bir süre sohbet etti.

Festival 26-27-28 Eylül tarihlerinde Millet Bahçesi’nde ziyaretçilerini bekliyor.