Kaymakam işe bisikletle gitti

Konya Seydişehir Kaymakamı Deniz Pişkin, bisiklet kullanımını artırma konusunda örnek olmak için bu sabah işe makam aracı yerine bisikletle gitti.

Seydişehir Kaymakamı Deniz Pişkin, bugün işe makam aracı yerine bisikletle gitti.

Sabahın erken saatlerinde Kaymakamlığa bisiklet ile giden Kaymakam Pişkin, bisiklet kullanımının artması gerektiğine dikkat çekti.

Kaymakam Pişkin, 1970’te Eti Alüminyum tesisleri inşaatı sırasında işçilerin bisikletle gitmesi için Ruslar tarafından Türkiye’de ilk kez bisiklet yolunun Seydişehir’de yapıldığını hatırlattı.

Pişkin, “Ben de bu sabah işe makam aracı yerine bisikletle giderek ilçede bisiklet kullanımını artırma konusunda örnek olmak istedim. Bisiklet önemli bir ulaşım aracıdır. Hava kirliğimizi önlemek, trafik yoğunluğunun önüne geçmek için böyle bir girişimde bulundum. Halkımız bisiklet kullanarak hem sağlıklı bir yaşam sürecek, hem de trafik yoğunluğunun azalması konusunda destek olacaklardır” dedi.


BİSİKLET DE BİR ULAŞIM ARACI

Kaymakam Pişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ise şu ifadeleri kullandı: “Bu sabah işe makam aracı yerine bisikletle gittim. Mesajlar:

1: Sağlık için hareket şart.

2: Bisiklet de bir ulaşım aracıdır.

3: Türkiye’nin ilk bisiklet yolu Seydişehir’de yapılmıştır. Bisiklet kullanımının yaygın olduğu ilçemizde bisiklet yollarımızı artırmamız gerekir.”