Vali Yiğitbaşı, 'kaymaklı yumurtalı sucuk' pişirdi

Gastro Afyon Lezzet Festivali’nin ilk gününde Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı ile Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, önlük giyerek kaymaklı yumurtalı sucuk pişirdi.

Tarihten gelen yerel lezzetleri dünyaya tanıtmak amacıyla Belediye tarafından, Afyonkarahisar Valiliği koordinasyonunda Profesyonel Aşçılar Derneği ve pek çok kurumun paydaşlığında düzenlenen "4. Uluslararası GastroAfyon Turizm ve Lezzet Festivali" dün başladı.

Kortej yürüyüşünün ardından Motor Sporları Merkezi'ndeki açılışta konuşan Vali Kübra Güran Yiğitbaşı, Afyonkarahisar'ın Türkiye'nin UNESCO tarafından tescilli 3 gastronomi şehrinden biri olduğunu söyledi.


Afyonkarahisar'ın aynı zamanda Mevleviliğin ikinci merkezi olduğuna işaret eden Yiğitbaşı, şehri yer altı ve yer üstü su kaynaklarıyla, mermeri, haşhaşı, sucuğu, kaymağı, lokumu ve diğer birçok ürünüyle "muhteşem bir coğrafya" olarak tanımladı.


Belediye Başkanı Mehmet Zeybek de kentin 2019 yılında UNESCO tescilli gastronomi şehri olduğuna işaret etti. Geçen yılki festivalin geniş bir katılımla yapıldığını hatırlatan Zeybek, "Bu seneki festivalin de daha güzel olması için Valilik, Aşçılar Derneği, Zafer Kalkınma Ajansı, üniversite, ATSO ve diğer paydaşlarla birlikte çalışmalar yaptık. Bu seneki Uluslararası Turizm ve Lezzet Festivali'ni de güzel ve yoğun bir katılımla açılışını yapıyoruz. Büyük Taarruz'un 100. yılında 75 etkinlik yaptık. Bunların birçoğu da uluslararası düzeyde organizasyonlardı." dedi.


Festival kapsamında Vali Yiğitbaşı ile Belediye Başkanı Zeybek önlüklerini giyerek mutfak hünerlerini sergiledi. Sahrap Soysal ile birlikte Mevlevi Mutfağından çıkan 'Kaymaklı Yumurtalı Sucuk’ hazırlayan Vali Yiğitbaşı ve Başkan Zeybek, hünerleri ile alkış aldı.