Disleksi hastası çocuklarla, yavru balıkları serin sulara bıraktı

Batman Kozluk’ta balık çeşitliliğin artırılması ve akarsulardaki balık popülasyonunun zenginleştirilmesi amacıyla Garzan Barajı ve Garzan Çayına balık salımı etkinliği düzenlendi.

Tarım ve Orman Bakanlığının Su Ürünleri Kaynaklarının Sürdürülebilir Yönetimi Projesi kapsamında Kozluk sınırlarında bulunan Garzan Barajı ve Garzan Çayında 3 farklı bölgeye 150.000 Sazan ve 600.000 Şabut olmak üzere toplamda 750.000 adet balık salımı yapıldı.

Kozluk Kaymakamı Ekrem Güngör’ün katılımıyla gerçekleşen etkinlikte binlerce balık yavrusu ilçenin serin sularına bırakıldı.


AKARSULAR YIL BOYUNCA SOĞUK

Kaymakam Güngör, “İlçemizin yukarı kesimlerinden eriyen kar sularıyla beslenen akarsularımız yıl boyunca serinliğini korumaktadır ve birçok su canlısı için uygun yaşam alanına sahiptir. Salımlarını gerçekleştirdiğimiz balıkların gelişme evrelerini tamamlayabilmeleri için 2 yıl süreyle avlanmaların gerçekleştirilmemesi noktasında hassasiyet gösterilmesi önem arz etmektedir” dedi.

İlçedeki balık popülasyonu artırmayı hedeflediklerini belirten Güngör, “Balık salımlarının yanında, balık popülasyonuna büyük zarar veren kaçak ve yasalara aykırı şekilde yapılan avcılıkla da mücadelemiz ve bilinçlendirme çalışmalarımız devam edecek” ifadesini kullandı.


DİSLEKSİ ÇOCUKLAR DA KATILDI

Balık salımı etkinliğini 1-8 Ekim Dünya Disleksi Farkındalık Haftası kapsamında ilçedeki disleksi çocuklar ile gerçekleştiren Kaymakam Güngör, disleksinin zihinsel bir engel olmadığına, okuma, heceleme ve yazma becerilerini edinmede nörolojik kökenli bir farklılık olduğuna değindi. Güngör, “Bu kapsamda ailelerimizle birlikte çocuklarımızın her zaman yanında olmaya , toplumsal farkındalık oluşturmaya devam edeceği” dedi.

Kaymakam Ekrem Güngör, program sonunda çocuklara hediyeler dağıtıp uçurtma etkinliğine katıldı.