Kadınlarla kabak çekirdeği ayıkladı

Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, ilin ana tarım ürünleri arasında yer alan ve coğrafi işaretli ürünlerinden olan çerezlik kabak çekirdeğinin hasat programı ve tarla günü etkinliğine katıldı.

Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, protokol üyeleriyle birlikte Kaymaklı beldesinde, Nevşehir'in coğrafi işaret tescilli ürünlerden çekirdeklik kabak hasadı yapılan bir tarladaki incelemesinde çiftçilerle sohbet etti.


Hasat edilen kabakları kırarak içindeki çekirdekleri el işçiliği ile çıkaran kadınlarla bir araya gelen Becel, beraberindekilerle çalışmaya destek verdi. Vali Becel, çalışan kadınların kabağın içinden çekirdek çıkarmalarına yardım etti.

Becel, kabak çekirdeği üretiminin bölge tarımı açısından önemli olduğunu belirtti.


ÜÇTE BİRİ NEVŞEHİR’DE ÜRETİLİYOR

Hasadın bereketli geçmesini dileyen Vali Becel, "Kabak çekirdeği alanında biz Türkiye'deki tüketimin yüzde 31'ini karşılıyoruz. 20 bin tonun üzerinde bir üretimimiz var. Patates kuru fasulye ve üzümle birlikte ilimizin en önemli tarım ürünlerinden” dedi.


Geleceğin dünyasında gıdanın daha ön plana çıkacağını vurgulayan Becel, “İlimizde alternatif tarımsal ürünlerin üretiminin geliştirilmesi ile ilgili Tarım ve Orman Bakanlığımızın koordinesinde çalışmalarımız devam ediyor. Üretim yapan bütün çiftçilerimize teşekkür ediyoruz. Ellerine emeklerine, bereketli ve verimli olmasını diliyoruz" dedi.