İstanbul Maltepe’de 'Ordu Günleri' başladı

Ordu Valiliği'nin himayesinde, Ordu Büyükşehir Belediyesi ve Ordu Dernekler Federasyonu'nun (ORDEF) iş birliğiyle bu yıl 11’ncisi düzenlenen "Ordu Günleri" etkinliğinin açılışı yapıldı.

İstanbul Maltepe’de düzenlenen "Ordu Günleri" etkinliğinin açılış programına, Vali Tuncay Sonel, AK Parti Ordu Milletvekili Dr. Şenel Yediyıldız, CHP Ordu Milletvekili  ve Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Adem Atik, ODÜ Rektörü Prof. Dr. Ali Akdoğan, İl Kültür Turizm Müdürü Yener Oba, ORDEF Başkanı Sabri Çelebi, bazı ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri, davetliler ve çok sayıda Ordulu vatandaşlar katıldı.


Programın açılış konuşmasını, Ordu Dernekler Federasyonu Başkanı Sabri Çelebi yaptı.

Çelebi, 2006 yılında kurulan ORDEF’in aynı heyecan ve onurla yoluna devam ettiğini belirterek, Ordu’nun ve Orduluların sosyal, kültürel ve siyasi olarak daha öne çıkması için çaba gösterdiklerini ifade ederek, Ordu Günleri etkinliğinin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.


BİRLİĞİMİZ DAİM OLSUN

Vali Tuncay Sonel, İstanbul’da yaşayan Orduluları selamlayarak, “Rabbim birlik ve beraberliğimizi her ortamda daim eylesin” dedi.

Vali Sonel, “Ordu’da şehit ve gazi ailelerimiz başta olmak üzere, yetim ve öksüz evlatlarımıza, engeli olan vatandaşlarımıza, dedelerimize, ninelerimize, en ücradaki vatandaşımıza kadar devletimizin şefkatini ve merhametini gösteriyoruz. Ordulu hemşerilerimizin destekleriyle, bizler de yöremize yapılan her çalışmanın üzerine katkıda bulunmaya gayret gösteriyoruz.” diye konuştu.


Konuşmaların ardından Vali Tuncay Sonel ve diğer protokol mensupları tarafından kurdele kesimi yapılarak, Ordu Günleri etkinliğinin açılışı gerçekleştirildi.

Açılışın ardından, Vali Tuncay Sonel, ilçe stantlarını ziyaret ederek, stantlarda bulunan vatandaşlarla sohbet etti ve hatıra fotoğrafı çektirdi.

Ordu Günleri 16 Ekim pazar günü sona erecek.