Antalya’nın
Kaş ilçesine bağlı Kasaba Mahallesi'nde düzenlenen 'Kapya Hasat Şenliği'nde, 2
dakikada 188 gram Şili biberi yiyen Yusuf Karahan, 'acı biber yeme
yarışması'nda 1'inci oldu.
Kaş
Belediyesi tarafından Kaş İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Kaş Ziraat Odası ve
Kasaba Mahallesi Muhtarlığı tarafından 'Kapya Hasat Şenliği' düzenlendi.
Kasaba Mahallesi'nde son yıllarda üretimi artan ve bölgeye ekonomik kazanç sağlayan kapya biberini tanıtmak için yapılan şenlik, yoğun ilgi gördü. Şenliğe Kaş Kaymakamı Murat Öztürk, Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş, Garnizon Komutanı Deniz Binbaşı Hüseyin Sadık, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ali Erol ve mahalle muhtarları ve yaklaşık 2 bin kişi katıldı.
Bu
yıl 2'ncisi yapılan şenlik alanında, mahallede üretilen ürünler sergilendi.
Şenlik kapsamında 'acı biber yarışması'na 4 yarışmacı katıldı. Yarışmayı 2
dakikada 188 gram Şili biberi yiyen Yusuf Karahan, kazandı. Acı biber yerken
bazı yarışmacıların gözlerinin yaşardığı görüldü. Yarışmada ilk 3'e girenlere
çeyrek ve gram altın hediye edildi.
Yarışmayı
kazanan Yusuf Karahan, "Yarışmak güzeldi. Acıyı seviyorum. Acı biraz yaktı
ama güzeldi" diye konuştu.
'Kapya biberi yemek yarışması'nın birincisi Büşra Büyüktekin ise "Meyir çorbasını kapya biberle uyarlayıp, daha lezzetli hale getirdim. Birinci oldum. Bunun için çok mutluyum" dedi.
Kaş Kaymakamı Murat Öztürk, "Kaş yaklaşık 35 bin dönüm örtü altı seranın olduğu çok büyük üretim merkezi. Çok değerli, faydalı, ülke ekonomisine katkı sağlayan ürünler var. Tahin festivali de yaptık. Bal festivali yaptık. Çeşitli ürünlerimiz var. Etkinlikler bu ürünlerin daha fazla tanıtılmasını sağlıyor. Hem çiftçimize, üreticimize moral oluyor" diye konuştu.
Kaş
Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş ise "İlçe nüfusumunuz yüzde 70'nin geliri,
tarımsal üretimden kaynaklanıyor. Kapya biber stratejik bir ürün. En güzel bu
bölgede yetişiyor. Kilosu 20 liraya alınıyor. Üretimin artması, pazarın
gelişmesi için kapya biberin tanıtımını yapacağız" dedi.