Vali Ali Çelik ve eşi Nezihe Çelik, Dünya Gıda Günü sebebiyle İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce düzenlenen Gıdanı Koru Mutfak Atölyesi’ne katıldı.
Yoncalı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde (MTAL) düzenlenen atölyeye katılan kadınlar, bayat ekmekten Kütahya tiridi, kabak kabuğundan kavurma ve artan kekten supangle hazırladı.
Mutfakta gıda israfını azaltma yolları, gıda kayıpları ve israf eğitimi hakkında bilgilendirmelerin yapıldığı program, atölye ve eğitime katılan kadınlara belgelerinin takdim edilmesiyle sona erdi.
Programda İl Tarım ve Orman Müdürü Orhan
Özçalık, Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit, Yoncalı Mesleki ve Teknik Anadolu
Lisesi öğretmen ve öğrencileri de hazır bulundu.