Rize’de arıcılığın geliştirilmesi için yeni proje

Projeyle gezgin arıcılık yapan, bulunduğu yerde elektriği ve yaşam çadırı olmayan 30 yetiştiriciye güneş enerjisi sistemi ve yaşam çadırı kurulacak.

Rize Valiliği İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DOKAP) tarafından desteklenen Rize Arıcılığının geliştirilmesine yönelik İl Tarım ve Orman Müdürlüğü işbirliği ile yürütülecek olan “Rize İlinde Arıcılığın Geliştirilmesi Projesi” protokol imza töreni gerçekleştirildi.

Projenin protokolleri Rize Valisi Kemal Çeber ve DOKAP İdaresi Başkanı Hakan Gültekin tarafından imzalandı. İmza töreninde İl Tarım ve Orman Müdür Murat Genç de hazır bulundu.


BALIN KALİTESİ VE PAZAR PAYI YÜKSEK

İmza töreninde konuşan Vali Kemal Çeber, “İlimiz, doğal güzelliklerinin yanında yayla bitki örtüsü çeşitliliği ve bal üretimi kapasitesi olarak yüksek bir kalite ve üretime sahiptir. Dolayısıyla üretilen ballar kaliteli ve pazar payı da yüksektir. Özellikle Covid-19 salgını sonrası bölgemizin balına olan talep de artmıştır. İlimizin var olan bu potansiyeli ve bal üretimini artırmak için devletimiz çeşitli projelerle arıcılarımıza destek olamaya devam etmektedir” dedi.

ARICILARIN YAŞAM KOŞULLARI İYİLEŞTİRİLECEK

Rize’de kayıtlı 2 bin 664 arı yetiştiricisi bulunduğunu aktara Vali Çeber, Kırsalda ve yaylalarda zor şartlarda arıcılık yapan, bulundukları yerde elektrik olmayan, ihtiyaç sahibi arıcıların yaşam koşullarını iyileştirerek üretim yapmalarına katkıda bulunmak amacıyla hazırlanan bu proje ile birlikte gezgin arıcılık yapan, bulunduğu yerde elektriği ve yaşam çadırı olmayan 30 yetiştiricimize güneş enerjisi sistemi ve yaşam çadırı dağıtımı yapılacaktır” diye konuştu.

İmzalanan protokolün Rize’ye hayırlı olmasını dileyen ve projenin hazırlanmasında emeği geçenleri tebrik eden Vali Çeber, Rizeli DOKAP Başkanı Hakan Gültekin’e de Rize için geliştirilen projelere vermiş olduğu destek için teşekkür etti.