Genç Drejanlılar dernek kurdu

Malatya Yazıhan Kaymakamı Kutsal Baytak, Genç Drejanlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin açılışına katıldı. Malatya ve çevre illerde ciddi bir nüfusa sahip Drejan Aşireti gençleri tek çatı altında toplandı.


Drejan Aşireti gençleri tek çatı altında toplanarak, sosyal, kültürel ve ekonomik anlamda gençlere destek olmak için ve temsiliyet noktasında dernekleşmeye gitti. Genç Drejanlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin irtibat ofisinin açılışına Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Yazıhan Kaymakamı Kutsal Baytak, belediye başkanları, çok sayıda aşiret mensubu katıldı.


AYNI YOLDA YÜRÜMEKTEN MUTLULUK DUYUYORUM

Yazıhan Kaymakamı Kutsal Baytak açılışta yaptığı konuşmada, ”Bundan yaklaşık 3 ay önce Yazıhan ilçesine atandım. Atanmadan yaklaşık 1 hafta önce çoğu kanaldan beni arayanlar oldu. Arayan herkese Yazıhan nasıl bir yerdir diye sordum. İnanın hiç abartmıyorum Malatya ve Yazıhan özelinde o kadar güzel şeyler söylediler ki, gelmeden önce hem Malatya’yı hem Yazıhan’ı çok sevdim. Geldim gördüm ki sizlerin misafirperverliği, gönüllerinizin güzelliği ve en önemlisi samimiyetiniz beni derinden etkiledi. Ben göreve başladığım günden itibaren kendi evimdeymiş gibi hissettim” dedi.


Kaymakam Baytak, “Ben önümüzdeki yıllarda da Drejanlılara, Yazıhan’a ve Malatya’ya hizmet edecek olmaktan büyük bir mutluluk ve gurur duyuyorum. Sizlerle aynı yolda yürüyecek olmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. İyi ki Yazıhan’a gelmişim ve iyi ki sizleri tanımışım” ifadelerini kullandı.