Urfa’da kitaplı günler başladı

Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, 3-11 Aralık tarihlerinde faaliyet gösterecek olan 5. Ulusal Kitap Fuarı açılışına katıldı.


Urfalıların fuara yoğun ilgisini gören Vali Ayhan, “Kültür ve edebiyat birikimlerinin paylaşılacağı bu sıcak ortamda sizlerle olmaktan çok mutluyum. Bu güneşli pazar gününde yapılacak en güzel etkinlik kitaplarla buluşmaktı, hemşehrilerimiz de öyle yaptı” dedi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından kentte bu yıl 5’incisi düzenlenen kitap fuarına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. 100 yayın evi ve 166 yazarın katıldığı 5. Ulusal Kitap Fuarı, kitapseverler için kapılarını açtı.


Şanlıurfa Fuar Merkezinde düzenlenen kitap fuarı açılışına TBMM eski Başkanı Bülent Arınç, Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, protokol, yazarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, fuarda stantları gezerek yayın evi ve yazarlarla bir araya geldi. Gençlerin yoğun sevgisi ile karşılaşan Başkan Beyazgül, gençlerle kitaplar hakkında sohbet etti. Fuarda öğrencilere kitap hediye eden Beyazgül, Şanlıurfalıları kitap fuarına davet etti.


TBMM eski Başkanı Bülent Arınç okuyucularıyla buluşarak Gazeteci Ömer Şahin’in kaleme aldığı ‘Başkan’ isimli kitabının imza gününe katıldı. Kitaplarını imzalayan Arınç, vatandaşlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.