Uşak Valisi Turan Ergün, Uşak tarhanasının kentin ilk coğrafi işaretli ürünlerinden biri olduğunu hatırlatarak, bu değerin yaygınlaştırılması ve tanıtılması gerektiğini söyledi.
Kış
aylarıyla birlikte tarhananın ısıtan bir içecek olarak da değer bulduğunu
belirten Vali Ergün, "Soğuk kış günlerinde Uşak'ın şifa kaynağı
tarhanasını, çay ve diğer meşrubatların yanında valiliğimize gelen
misafirlerimize bardakta ikram etmeye başladık” dedi.
Amaçlarının
hem Uşak tarhanasını tanıtmak, hem de sağlıklı ürünlerin tüketimini
yaygınlaştırmak olduğunu kaydeden Vali Ergün, kış dönemi boyunca bir alternatif
olarak tarhana ikramının valilikte devam edeceğini söyledi.
Valilik
binasındaki çay ocağında güğümde hazırlanan tarhana, ziyaretçilere gün boyu
sıcak servis ediliyor.
Uşak Valiliği yazılı bardakta yapılan tarhana ikramından
memnun kalan vatandaşlar da, uygulama nedeniyle Valiliğe teşekkür etti.