Balıkesir Valisi Hasan Şıldak başkanlığında yapılan toplantıda; Balıkesir’in tarihi, doğası,
termali, denizi, gastronomisi ve kültür rotalarıyla her mevsime hitap eden
turizm potansiyelinin fuara damga vurması için yapılan hazırlıklar görüşüldü.
Balıkesir’in
“Gastronomi Şehri” vurgusunu güçlendirmek için ziyaretçilere ikram edilecek
yöresel ürünlerin de yer alacağı fuarda, şehrin geniş yelpazedeki zenginliği
ziyaretçilere anlatılacak.
Vali
Şıldak ilk hazırlıkların ele alındığı toplantıda fuarın; oluşturduğu temsil
ortamı ile illere fırsat sunan bir pencere olduğunu ifade etti.
Geçtiğimiz yıl başarılı bir şekilde yapılan fuarın ardından bu yıl da kurumların ortak girişimi ve koordinasyonuyla 2023 yılına yakışır bir performansla katılım gerçekleştirmek istediklerini sözlerine ekleyen Şıldak, hazırlıklarla ilgili bilgi aldı.
Vali
Şıldak, “Türkiye'nin turizm alanındaki en önemli buluşma noktası 26’ncı Doğu
Akdeniz Uluslararası Turizm Fuarı hazırlık çalışmalarımız başladı. İlimizin
değerlerini, gastronomisini ve her mevsim turizme uygun yüksek potansiyelini
bütün kurumlarımızla dünyaya tanıtmayı hedefliyoruz” dedi.